Santa Ponsa tips

Santa Ponsa is de bestemming om naartoe te gaan als je op zoek bent naar fantastische stranden, heerlijk eten, geweldige clubs en genoeg te doen voor iedereen. Of je nu hier bent voor een ontspannen strandvakantie, of zoveel mogelijk wilt inpakken tijdens je vakantie, er zijn genoeg dingen te doen in Santa Ponsa en je hebt alles wat je nodig hebt voor een geweldige vakantie. Santa Ponsa is bijzonder gezinsvriendelijk, dus iedereen zal genieten van zijn tijd in deze mooie, ontspannen stad.

Kom en doe mee met de festiviteiten in september, wanneer het grootste feest van Mallorca in de stad plaatsvindt. Twee weken lang viert de Santa Ponsa Fiesta Rey En jaume het middeleeuwse erfgoed van de stad, met straatparades, kraampjes en ridders in glanzend pantser. Een re-enactment van de strijd die een einde maakte aan de Moorse heerschappij in de 13e eeuw vindt plaats, compleet met volledig bewapende ridders, terwijl de avond een rondje strandfeesten is, allemaal bekroond met een enorm vuurwerk.

Mooie stranden

Glinsterend blauw water klotst zachtjes tegen poederzachte zandstranden; nee, dit is niet het Caribisch gebied, dit zijn de prachtige stranden van Mallorca. Een van de best bewaarde geheimen en een echte favoriet bij de lokale bevolking is het charmante Little Beach. Het is een kleine baai halverwege tussen het grotere en drukkere strand van Santa Ponsa en de jachthaven. Er zijn misschien niet alle faciliteiten die je op de grotere stranden aantreft, maar het is perfect om de drukte te ontvluchten en gewoon te chillen en te ontspannen.

De mooie omgeving maakt het ook een speciale plek voor natuurliefhebbers, terwijl het langzaam aflopende strand veilig genoeg is voor kleintjes om in te peddelen. Een van de beste locaties voor een geweldig uitzicht is Cruz del Descubrimiento. Het is ook een zeer gezinsvriendelijke plek, met paden die breed en stevig genoeg zijn om een ​​kinderwagen mee te nemen. Het is vooral bekend om zijn iconische kruis dat de landing herdenkt van koning James 1, die het moderne Mallorca heeft gesticht. Vergeet uw camera niet, want het is een prachtige plek voor panoramische opnamen van de jachthaven en het strand.

Moet je de kleintjes bezig houden? Dingen om te doen in Santa Ponsa voor kinderen zorgen ervoor dat de kleintjes de hele vakantie blij en vrolijk blijven. Van de natte en wilde ritten in Western Water Park tot het geweldige entertainment dat wordt aangeboden in Katmandu Park, je hoeft je nooit zorgen te maken dat je die twee gevreesde woorden hoort: ik verveel me! Katmandu biedt interactieve ervaringen voor alle leeftijden, waar magie tot leven komt, en je bent slechts 250 meter van het strand. Als je peuters bij je hebt, dan is de leuke sfeer van Bar Code 7 precies wat je nodig hebt. Dit themapark is speciaal gericht op kleine reizigers, met springkastelen, trampolines en zachte speelplaatsen. En natuurlijk is er ook volop ijs in de aanbieding!

Vermaak in Santa Ponsa

Overdag vind je genoeg dingen om te doen in Santa Ponsa als je op zoek bent naar spanning en opwinding. Blijf op het droge en ontdek de cultuur van dit deel van Mallorca, of maak een boottocht om de prachtige kust van Mallorca te verkennen. Van de hoogten in het Jungle Parc tot het spetteren in het Western Water Park, uw verblijf in Santa Ponsa zit boordevol plezier en avontuur.

Voor het beste uitzicht over Santa Ponsa en de zee kunt u een wandeling maken naar Cruz del Descubrimiento. Als u over de wandelwagenvriendelijke paden loopt, duurt het ongeveer 30 minuten om het monument vanaf het strand te bereiken. Eenmaal daar kom je meer te weten over de geschiedenis van Mallorca terwijl je naar de boten in de baai beneden kijkt.


Om bij Cruz del Descubrimiento te komen, volgt u de weg naar de haven door rechtsaf te slaan en langs de baai te blijven. Wanneer je aankomt bij het iconische kruis, word je beloond met uitzicht over de baai en de jachthaven, dus vergeet je camera en selfiestick niet.

Nadat het origineel in 1997 door een blikseminslag was verwoest, werd het kruis dat je vandaag ziet kort daarna herbouwd. Bij het monument leer je meer over de fascinerende geschiedenis van Santa Ponsa. Het kruis herdenkt de landing van koning James I, die de moderne Spaanse heerschappij begon na 300 jaar onder de controle van de Moren te zijn geëindigd.

Als je in september in Santa Ponsa bent, heb je misschien het geluk om de twee weken durende fiesta mee te maken ter gelegenheid van de aankomst van koning James. Tijdens het festival zie je schijngevechten, livemuziek en vuurwerk. Nadat u van het uitzicht op de Cruz del Descubrimiento hebt genoten, gaat u terug naar het strand of gaat u verder naar de nabijgelegen jachthaven, waar u de boten kunt zien binnenkomen en verlaten.

Als je je energiek voelt, ga dan naar Jungle Parc waar je klimt, slingert en naar beneden racet met tokkelbanen op banen vol actie in het bos.

Santa Ponsa is een prachtig resort met prachtige, gouden stranden. En als de zon hier de hele zomermaanden schijnt, benadrukt dat alleen maar de schilderachtige natuur van dit resort. De beste plaats om een ​​uitzicht te krijgen dat dit adembenemende gebied omvat, is tijdens een van de vele dagelijkse boottochten die worden georganiseerd.

Als u in Santa Ponsa bent, moet u zeker een bezoek brengen aan de windmolen van de stad, ook wel bekend als de molino. Het gerestaureerde gebouw, dat aan de rand van de stad ligt, is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Santa Ponsa en is zelfs zichtbaar als je naar de luchthaven vliegt.

Het traditionele houten Molino de Santa Ponsa, gebouwd in 1818 en gerestaureerd in 1971, is een geweldige plek om de geschiedenis van Mallorca te ontdekken. Met duizenden windmolens over het hele eiland die worden gebruikt om water te pompen of granen te malen, is het fascinerend om een ​​goed bewaard gebleven voorbeeld van een traditionele windmolen te bezoeken.

Als je Molino de Santa Ponsa bezoekt, zorg er dan voor dat je een camera meeneemt en veel foto's maakt van de indrukwekkende wieken.

Nadat je de windmolen hebt gezien, ga je verder naar Santa Ponsa, waar je tal van bezienswaardigheden en attracties zult vinden om te verkennen. Ga klimmen en zip-lijnen in Jungle Parc of kijk hoe de jachten in en uit de baai komen van Cruz del Descubrimiento voordat je de stad in gaat om van de avond te genieten.

Ga uit eten in een van de vele restaurants van Santa Ponsa, of ga naar het plein, waar u kunt zien hoe tribute-acts livemuziek spelen in de gezinsvriendelijke locatie. Als u liever wilt ontspannen op een strand na het zien van de windmolen, ga dan naar Playa Santa Ponsa waar u een ligstoel kunt huren en tot rust kunt komen terwijl u zich koestert in de warme Spaanse zon of peddel in het koele, kalme water.

Hoewel het nachtleven in Santa Ponsa niet zo bruisend is als het nabijgelegen Magaluf, zijn er net zoveel manieren om een ​​onvergetelijk avondje uit te beleven. Een fantastisch startpunt is Los Jardines, het dorpsplein, waar je de hele zomer entertainment vindt, waaronder spelletjes voor kinderen en eersteklas tribute-acts. Er zijn veel bars, dus je zult een comfortabele plek kunnen vinden om van de show te genieten onder het genot van je favoriete drankje.

Naast de charme van Los Jardines, is Santa Ponsa de thuisbasis van Ramon de Montcada, een strip vol met bars van elke beschrijving, een keur aan restaurants en verschillende levendige clubs waar je de hele nacht kunt dansen.


Bars

Net als de rest van het nachtleven in Santa Ponsa, vind je in de bars voor elk wat wils. Er zijn verschillende leuke pubs, vele met een Iers thema, die feestavonden, livemuziek en in-house dj's organiseren. Gezinnen zullen bars vinden met speciale kinderclubs die schminken en wedstrijden of zelfs een springkasteel aanbieden.

Als je van sport houdt, kun je de nieuwste resultaten in veel van de bars bijhouden en je vaardigheden laten zien tijdens een brutaal spelletje darts of pool.


Er zijn ook genoeg plekken om te pronken met je zang, en een van de meest populaire karaoke-locaties, Stepps Bar, is sinds 1998 favoriet.

Als u de voorkeur geeft aan een meer traditionele sfeer, dan wordt u door weg te gaan van de strip beloond met gezellige tapasbars en Spaanse restaurants in weggestopte achterafstraatjes. Het prachtige strand heeft verschillende strandbars om te genieten van een drankje terwijl de zon ondergaat, en velen blijven open tot in de vroege uurtjes.

Als je je afvraagt ​​wat je moet drinken in Santa Ponsa, heb je keuze te over. Internationale merken zoals Guinness en Tennent's zijn sterk aanwezig, evenals lokaal bier van de tap en Spaanse cerveza. Er zijn een aantal plaatsen die verleidelijke cocktails en lokale specialiteiten aanbieden, zoals Flor d'ametla, een heerlijke amandellikeur. Je vindt er ook tal van cocktails en smakelijke opties voor kinderen, evenals een keuze aan thee en koffie.

Clubs

Hoewel het nachtleven in Santa Ponsa vooral gericht is op bars en restaurants, zullen doorgewinterde clubbezoekers een aantal goede mogelijkheden vinden om van zonsondergang tot zonsopgang te dansen. Er zijn locaties voor alle leeftijden, van tieners tot een ouder publiek, allemaal met een focus op dans en elektro. Een populaire plek afgelopen zomer was Basement, de enige locatie die open is tot 6 uur 's ochtends. Deze ultramoderne club staat bekend om zijn geweldige geluidskwaliteit en trekt internationale top-dj's aan en is in het hoogseizoen zeven dagen per week geopend.

Voor een voorproefje van de legendarische superclubs van Mallorca, ligt Magaluf op slechts 15 minuten met de taxi of een halfuur met de bus. Je zult verwend worden met locaties zoals BH Mallorca, die mensen als David Guetta en Steve Aoki aantrekken. Als je van dansmuziek houdt, dan is een uitstapje naar Magaluf een must.

Bootfeesten

Santa Ponsa biedt de hele zomer op dinsdag en zaterdag een klassieke partybootervaring. Naast een grote keuze aan drankjes en non-stop zomerliederen, zul je genieten van eigenzinnige extra's zoals champagne-spraydouches en mogelijkheden voor klifduiken en zwemmen. Je zult genieten van deuntjes van top-dj's, waaronder speciale gasten zoals Robbie G of Aussie-favorieten Teddy Cream, allemaal tegen de achtergrond van de prachtige Mallorcaanse kust. Tickets zijn inclusief een kroegentocht en een paar brutale kiekjes om aan je vrienden te laten zien.

Als je zin hebt in een bootfeest bij zonsondergang of aan boord van een piratenfeestschip wilt springen, dan is Magaluf iets verderop.


Voor een low key ervaring vind je volop mogelijkheden voor een ontspannen reis met een heerlijke maaltijd en een paar drankjes met familie en vrienden.


Een van de beste dingen van het nachtleven in Santa Ponsa is de afwisseling. Het is een geweldig resort voor gezinnen om samen te genieten van een avondje uit, met alles dichtbij genoeg om een ​​hapje en een drankje te kunnen doen zonder al te ver te hoeven lopen. Als uw kinderen ouder zijn, zullen ze genieten van het kunnen proeven van de Mallorcaanse clubscene zonder te ver te hoeven gaan, en de levendige sfeer van de Ierse en Schotse bars zorgen voor leuke avonden voor zowel muziekliefhebbers als karaoke-fans.

Als je zin hebt om te spetteren, kun je upgraden naar de VIP-optie, compleet met een fles bruisend water, een souvenir-t-shirt en toegang tot de VIP-ruimte.

Waar je ook van houdt, het nachtleven in Santa Ponsa is klein, maar perfect gevormd.

Terwijl je in Santa Ponsa bent, moet je zeker een bezoek brengen aan het Western Water Park in Magaluf. Vakantiegangers die op zoek zijn naar een avontuurlijk waterpark, kunnen profiteren van de gratis bussen die vanaf Santa Ponsa rijden, zodat u deze unieke attractie kunt bezoeken.

Wanneer je aankomt, vind je spannende attracties zoals Tornado, Tijuana Twins, Boomerang en The Beast. Hoewel deze geweldige attracties de grotere kinderen zullen vermaken, zijn er ook veel attracties alleen voor kleinere kinderen, waaronder de opwindende Kidzworld met gladde glijbanen en watervallen, perfect voor jonge kinderen.

Voor de oudere kinderen die op zoek zijn naar wat meer adrenaline, moeten ze Lago La Mina en Daky Park gaan bekijken. Elk park is een dag vol avontuur voor iedereen en geeft ouders de mogelijkheid om mee te doen of achterover te leunen en te genieten van een drankje terwijl de kinderen wat energie kwijtraken.

Rondom Santa Ponsa vind je een aantal uitstekende bars die gegarandeerd leuk zijn voor het hele gezin. Vooral de fantastische sfeer bij Bar Code 7 is geschikt voor kinderen en heeft een enorm scala aan faciliteiten voor het hele gezin. Ouders kunnen gemakkelijk genieten van een deel van het entertainment terwijl ze tegelijkertijd hun kinderen in de gaten kunnen houden. Kinderen zullen in de ban raken van een spannend aanbod aan springkastelen en trampolines die buiten te vinden zijn.


Als de zon iets te warm wordt, hebben ze ook binnen genoeg om zich te vermaken, met ijshockeytafels, een draaimolen en kleine auto's om op te rijden. Dus op welk tijdstip van de dag het ook is, kinderen zullen zich gegarandeerd vermaken. 's Avonds word je verwend door de verschillende live acts die het podium zullen sieren. Van overtuigende tribute-acts tot fascinerende hypnotiseurs, bij Bar Code7 beleef je gegarandeerd een avond vol topentertainment.


Het is onmogelijk om je te vervelen in Santa Ponsa dankzij de vele attracties en activiteiten die worden aangeboden. Als je nieuwe hoogten van entertainment wilt bereiken, moet je Jungle Parc bezoeken en terwijl je daar bent, zul je het ongelooflijke


Rondom Santa Ponsa vind je een aantal uitstekende bars die gegarandeerd leuk zijn voor het hele gezin. Vooral de fantastische sfeer bij Bar Code 7 is geschikt voor kinderen en heeft een enorm scala aan faciliteiten voor het hele gezin. Ouders kunnen gemakkelijk genieten van een deel van het entertainment terwijl ze tegelijkertijd hun kinderen in de gaten kunnen houden. Kinderen zullen in de ban raken van een spannend aanbod aan springkastelen en trampolines die buiten te vinden zijn.


Als de zon iets te warm wordt, hebben ze ook binnen genoeg om zich te vermaken, met ijshockeytafels, een draaimolen en kleine auto's om op te rijden. Dus op welk tijdstip van de dag het ook is, kinderen zullen zich gegarandeerd vermaken. 's Avonds word je verwend door de verschillende live acts die het podium zullen sieren. Van overtuigende tribute-acts tot fascinerende hypnotiseurs, bij Bar Code7 beleef je gegarandeerd een avond vol topentertainment.


Het is onmogelijk om je te vervelen in Santa Ponsa dankzij de vele attracties en activiteiten die worden aangeboden. Als je nieuwe hoogten van entertainment wilt bereiken, moet je Jungle Parc bezoeken en terwijl je daar bent, zul je het ongelooflijke boomavontuur ontdekken dat je kunt beleven.



Het park ligt in de schaduw van negen hectare dennenbos, op slechts 500 meter van het strand. En tussen het bos vind je 123 platforms ingebouwd in de bomen. De uitdaging is om op verschillende hoogtes van boom naar boom te komen met behulp van bruggen, touwen, wijnstokken en veel lange tokkelbanen, die je als Tarzan door het bos zullen suizen.


Voor de junior avonturiers is het allemaal aan boord van het piratencircuit dat ideaal is voor kinderen van vier jaar en ouder. Deze onvergetelijke ervaring is voor degenen die een onvergetelijke vakantie willen en tegelijkertijd hun grenzen willen testen.


Katmandu Park is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen. Gelegen in de buurt van Magaluf, is het beschreven als een interactieve ervaring vol magie en speciale effecten om de bezoekers versteld te doen staan.


De visueel spectaculaire attracties zijn onder andere een 4D-bioscoop, Expedition Golf en Tequila Ville. Geen bezoek is compleet zonder een kijkje te nemen in de kenmerkende attractie die bekend staat als The House, vol met interactieve ervaringen en games. Dit was de eerste attractie die in het park werd gebouwd en hielp het park uitgroeien tot het succes dat het nu is.


Dit park ligt aan het strand van Calvia, op slechts 250 meter van de zee, en biedt een spannend splashpark en talloze andere avonturen vol actie. En als je ooit hulp nodig hebt terwijl je daar bent, zul je blij zijn te weten dat Katmandu Park is uitgeroepen tot het "vriendelijkste themapark van Europa".

Accommodaties in Santa Ponsa vindt u via deze link.