Magaluf Mallorca populaire vakantieplaats bij Britten en Scandinaviërs

Magaluf
Magaluf is een groot vakantie resort op het Spaanse eiland Mallorca en wordt veel bezocht door Britten en Scandinaviërs en richt zich vooral op de pakketreizen markt. Magaluf ligt in de gemeente Calvià en is dichtbij Torrenova en Palma Nova. Het belangrijkste vliegveld van Mallorca is ongeveer 24 kilometer van Magaluf. Magaluf ligt op het zuidwesten van Mallorca aan de westelijke kant van de baai van Palma. Het achterland bestaat uit grasvlakten met verspreid bebouwing en (olijf)boomgaarden. In noordelijke richting loopt de plaats over in de badplaats Palma Nova. In zuidelijke richting wordt de omgeving glooiender en bosrijker. De baai wordt in het westen begrensd door bosrijke heuvels met verspreide bebouwing.

Tegenwoordig is Magaluf één van Spanje’s meest toeristische vakantie bestemmingen en concurreert het met populaire (jongeren) badplaatsen Benidorm en Ibiza en Salou als een van de beste plekken om van het nachtleven in de zomervakantie te genieten. Het vakantieoord is populair bij zowel jongeren als gezinnen, met het hoogseizoen in juli en augustus. Het zijn vooral Engelsen die Magaluf bezoeken. Het naburige Palma Nova is meer populair bij families.
Naast de bars en discotheken zijn er twee waterparken, een bungee-raket, go kart racing, paardrijden en diverse watersporten zoals duiken, jetskiën en windsurfen. Tennis, squash en golf zijn ook populaire sporten. Een aantal hotels hebben meer gezinsvriendelijke shows en cabarets. Verder kunnen er excursies gemaakt worden met een glasbodemboot of met een catamaran.

Het resort heeft drie belangrijkste stranden, populair door hun witte zand. In het hoogseizoen zijn de stranden behoorlijk vol. Aan de promenades achter de stranden liggen een groot aantal restaurants met terras.
Er zijn vele bars en nachtclubs in Magaluf. Het nachtleven in Magaluf is vooral geconcentreerd rond de Punta Ballena strip. U kunt een Magaluf Club Pass te kopen voor 14 euro, hiermee kun je inschrijving voor 5 van de belangrijkste clubs Magaluf, inclusief Tokio Joe's, Buffalo Girls (voorheen bekend als Legends) en Bananas alle gelegen op de strip. BCM is de grootste discotheek in Magalluf en is gelegen aan de Avenida S'Olivera. De club bestaat uit twee verdiepingen, de laagste van die regelmatig legt op schuim, popcorn en water partijen. De club beweert de grootste schuim machine van de wereld te bezitten. Naast BCM is BCM plein, met een aantal bars zoals de Baywatch bar. Er zijn vele kleinere bars en clubs in Magaluf, onder meer de Mambo's Beach Club, Poco Loco, Britannia Bar, Goodfellows en Benny Hills.

Er is ook een verbazingwekkende hoeveelheid eetgelegenheden. U vindt er alles, van Mexicaans tot McDonalds. De authentieke Spaanse keuken is het moeilijkst te achterhalen, maar er zijn nog een aantal traditionele restaurants waar tapas en verse vis op het menu staan.