Cala Bona tips

Hoewel Mallorca bekend staat om zijn speciaal gebouwde vakantieoorden, is Cala Bona iets anders. Oorspronkelijk een klein vissersdorpje, is het gegroeid om tegemoet te komen aan de eisen van bezoekers en toeristen, maar het heeft de meeste van zijn oorspronkelijke charme en eigenaardigheden behouden. Weg van het met palmen omzoomde strand vindt u smalle, kronkelende straatjes die misschien een beetje uitdagend zijn om doorheen te rijden, maar die voldoende gelegenheid bieden om charmante winkels en cafés te ontdekken.

Cala Bona heeft nog steeds een werkende haven en je zult vaak vissers zien die hun netten repareren of zich voorbereiden op een reis, geholpen door een kop sterke koffie, met een scheutje cognac erbij! Met een haven bezaaid met dobberende boten, uitstekende restaurants en een aantal fantastische winkels, zijn Cala Bona-vakanties ideaal voor gezinnen en stelletjes die er even helemaal tussenuit willen.

Dingen om te doen

De waterkant is het hart van het resort Cala Bona op Mallorca. Hier vind je het strand en een levendige boulevard vol met winkels, bars en eetgelegenheden. Er is ook de mogelijkheid om een ​​boottocht te boeken om de onderwaterkant van Mallorca te zien. Boten met glazen bodem zijn immens populair, waardoor je de kans krijgt om te zien wat er onder de golven is zonder nat te worden! Voor golfliefhebbers zijn er vier golfclubs in de buurt, met de dichtstbijzijnde op slechts ongeveer 15 minuten van het stadscentrum.

Op slechts een uur rijden vind je Hidropark Alcudia, boordevol attracties, glijbanen en grote zwembaden. Voor gezinsvriendelijk plezier een beetje dichter bij huis, geniet van een onvergetelijke natuurbelevenis in Safari Zoo in Sa Coma.

Prachtig strand

Als de zon schijnt, is het moeilijk om luie dagen op het strand te verslaan. Het zachte zand strekt zich uit over meer dan een kilometer langs de kust, perfect om een ​​rustig plekje te vinden of neer te strijken op een ligstoel. Ga zwemmen en snorkelen in de zee, of doe een van de aangeboden watersporten. Om de middaghitte te ontvluchten, bezoekt u de winkels langs de boulevard, of gaat u zitten voor een verfrissend drankje en een hapje in een van de bars en restaurants.

Leuke activiteiten

Er is veel te doen buiten het strand, of u nu een boottocht wilt maken, wilt gaan duiken of enkele van de fascinerende grotten van Mallorca wilt verkennen. Huur een auto om enkele van de mooie vissersdorpjes aan de oostkust te bezoeken, of trakteer de kinderen op een leuke dag in het waterpark van Alcudia, dat op minder dan een uur rijden ligt. Als je altijd al een ballonvaart hebt willen maken, dan kan dat in Cala Bona ook.

Geweldige cultuur

Raak betrokken bij de levendige cultuur van de stad terwijl je daar bent, of je nu geniet van een maaltijd in de buitenlucht bij de haven, of slenter over de markt in het nabijgelegen Son Severa, die op vrijdagochtend wordt gehouden. Ga voor een romantische zonsondergangwandeling langs de promenade, of breng uw avonden door met een paar drankjes in een van de levendige bars van Cala Bona.

Maak je klaar voor een geweldige onderwaterervaring wanneer je een reis boekt met Albatross Diving. Trek je duikuitrusting aan en begin enthousiast te worden over het verkennen van de geheimen van de zee, allemaal in de veilige handen van de vriendelijke gekwalificeerde instructeurs. Albatross Diving zorgt voor u, of u nu een complete beginner of ervaren duiker bent.

Ze liggen direct aan de kust op Carrer del Xaloc, halen je op bij je hotel en brengen je naar hun boot, Abakua. Terwijl je de haven uitvaart over het glinsterende water van de Balearen, bewonder je het uitzicht terug naar de kust voordat je je blik op zee richt. Wanneer je je eerste duikplek bereikt en al je spullen aan hebt, word je door een ervaren instructeur het water in genomen. Terwijl je naar de zeebodem zwemt, houd je ogen open voor sierlijke roggen, kleurrijke vissen en zelfs octopus.

Als onderdeel van je reis kun je misschien de ongelooflijke lichtshow in Skylight Cave zien, of de beroemde Pirate Cave bezoeken. Als je geen zin hebt om te diep in het water te gaan, doet Albatross ook snorkeltrips, perfect als je jonge kinderen hebt. Er is echter geen minimumleeftijd, dus uw kleintjes willen misschien zelf gaan duiken. Je kapitein kan ze zelfs een minuutje de boot laten besturen.

Of je nu een PADI-cursus volgt, een introductieduik maakt of gewoon gaat snorkelen, je zult zeker een geweldige tijd beleven bij Albatros Diving. Na een leuke dag in het water, ga je terug naar het droge en ga je naar Sanddancers voor een paar drankjes.

Verken mysterieuze verborgen werelden met een zeegrottenreis op Mallorca. Het eiland heeft een aantal fascinerende grottennetwerken, waarvan sommige in de buurt zijn als je in Cala Bona verblijft. Neem een ​​boot van Cala Bona langs de kust naar Cala Varques, waar je de beroemde Piratengrot zult vinden. Zwem rond in de grot en zie de ongelooflijke kleuren en vreemde rotsformaties.

Je kunt uit het water komen en meer van de grot te voet verkennen, zorg er gewoon voor dat je voorzichtig bent en luister naar je gids. Tien minuten ten zuiden van Cala Bona kunt u genieten van een uitstapje naar de grotten van Drach in Porto Cristo. Dit mysterieuze ondergrondse netwerk, vertaald als de 'Dragon Caves', heeft zelfs een meer van meer dan 100 meter lang, gevormd uit zeewater. Combineer een bezoek aan deze grotten met een middagje verkennen van dit schilderachtige vissersdorpje, dat een ontspannen sfeer heeft.

Op nog geen 20 minuten ten noorden van Cala Bona vind je ook de Cuevas de Arta. Direct aan zee, omringd door hoge bergen en spectaculaire kliffen, klim je een paar treden op naar de ongelooflijke ingang van de grot. Bekijk de fascinerende stalactieten en stalagmieten met hun buitengewone vormen terwijl je door de grotten loopt en afdaalt naar de indrukwekkende Hal van Zuilen en de Helkamer.

Na een spannende dag in de zeegrotten van Mallorca kunt u bijkomen met een paar drankjes in de Sanddancers Bar, waar u de activiteiten voor de volgende dag kunt plannen, of u nu een duiktrip wilt maken of meer van de oostkust van het eiland wilt verkennen.

Breng wat tijd door met het verkennen van het prachtige dorpje Porto Cristo. Ongeveer tien kilometer ten zuiden van Cala Bona is het een heerlijke plek om rond te dwalen terwijl je de sfeer opsnuift van een authentiek Mallorcaans kustplaatsje.

Porto Cristo, een traditioneel vissersdorp met een mooie natuurlijke haven, heeft een rustige en ontspannen sfeer. Hoewel er een prachtig strand is met een ongelooflijk landschap, is er niet al te veel toerisme in het dorp, dus het is perfect voor een rustig dagje uit. Terwijl u door de haven slentert, ziet u traditionele vissersboten naast moderne jachten en speedboten.

Baan je een weg naar de Avinguda de Joan Amer, waar je de ruïnes van een Romeinse basiliek kunt zien, terwijl de plaats van de oorspronkelijke Romeinse haven van het dorp achter de huidige haven ligt. Kom langs in de schilderachtige lokale winkels terwijl je door de straten loopt en op zoek gaat naar souvenirs om mee naar huis te nemen.

Ga naar het strand als het tijd is om te ontspannen in de gouden zon, die rond een beschutte baai kronkelt, omlijst door pittoreske kliffen. Dompel je tenen onder in het kristalheldere water van de Middellandse Zee, of maak zandkastelen met je kleintjes. Leun achterover en ontspan 's middags, maak een boottocht of bezoek de Cuevas dels Hams, een bijzonder netwerk van grotten op slechts een paar kilometer van Porto Cristo.