Soller een welvarende stad op Mallorca

Soller
Soller ligt in de gelijknamige gemeente, in het westen van Mallorca. De stad ligt ten zuiden van Port de Soller, ten zuidwesten van Fornalutx en ten noordoosten van Deia. Vanuit Soller heeft men een mooi uitzicht op de Serra de Tramuntana en de Puig Major.
Soller is een welvarende stad met fraaie herenhuizen en paleizen. De parochiekerk werd in 1912 gebouwd door de architect Juan Rubiói Bellver; een leerling van Gaudi. Deze Sant Bartomeu is gebouwd in de gotische stijl.

Een andere leuke bezienswaardigheid is het natuurwetenschapsmuseum Museo Balear de Ciencies Naturals (op de weg naar Port de Sóller). In dit museum kan men o.a. fossielen bezichtigen. Het Museo Balear de Ciencies Naturals ging in 1992 open voor het publiek. Ook het Museu Casa de Cultura is in Soller te vinden. Bezoekers kunnen hier een idee krijgen van hoe het leven van de inwoners van Soller er vroeger uitzag.

Het is mogelijk naar Port de Sóller te reizen met een traditionele elektrische trein; één van de hoofdattracties van Mallorca. Vanuit Port de Sóller vertrekken er schepen naar het natuurpark Sa Calobra.


Port de Soller
Port de Soller
Port de Soller is gelegen aan de westkust van Mallorca, in de gemeente Soller. De plaats bevindt zich ten noorden van Deia en Soller en ten westen van Fornalutx. Port de Soller staat voornamelijk bekend om de elektrische trein die hier aankomt vanuit Palma de Mallorca en die reizigers dwars door de Serra de Tramuntana brengt. In het centrum van de stad en op het strand is het vaak erg druk. Hier zijn dan ook de boulevard en de winkels te vinden. Voor degenen die meer van rust en cultuur houden, is er het oude deel van Port de Soller, dat zich meer op de heuvel bevindt. Men kan vanuit de stad ook met een boot naar andere delen van het eiland reizen, zoals naar het eiland en natuurpark Sa Dragonera.

Trekpleisters van Port de Soller zijn o.a. de mooie baai en een zwart-wit gestreepte vuurtoren. Deze ‘Faro de Punta Grossa' kan echter niet van binnen bezichtigd worden, omdat hij tegenwoordig dienst doet als militaire basis.