Cala Ratjada Mallorca vakantie

Cala Ratjada
Cala Ratjada is gelegen in het uiterste noordoosten van het eiland Mallorca en ongeveer 65 kilometer van de hoofdstad Palma. Het is de meest uitgesproken en ontwikkelde kusthaven van de regio Capdepera.

Cala Ratjada is een goed gestructureerde plaats dat tot de voornaamste toeristische bestemmingen van het eiland behoord. Het is een veel gevraagde vakantiebestemming, waarbij het aantal Duitsers in aantal aan kop gaan.

Het toerisme begon te groeien gedurende de jaren 60, daarvoor was Cala Ratjada een klein vissershaventje. Het authentieke vissershaventje bestaat vandaag de dag nog steeds. De haven is vandaag de dag echter meer een haven vol kruisers dan het authentieke vissershaventje dat het ooit was.
Cala Ratjada is het dichtstbijzijnde punt tussen Mallorca en Menorca, daarom heeft Cala Ratjada in de loop der jaren een belangrijke economische rol gespeeld op het eiland. Op heldere dagen kun je makkelijk de grens tussen het eiland Menorca en de stad Cuidadella zien. Er is een dagelijkse Hidrofoil service tussen Cala Ratjada en Ciudadella.

Net zoals Magaluf en Palma Nova onderging de bevolking van Cala Ratjada in de loop der jaren ook een belangrijke metamorfose. Vanaf oktober tot april bestaat de bevolking voornamelijk uit ouderen die hier naar toe komen vanwege het goeie klimaat gedurende de winter.

Dit gebied op Mallorca is beroemd vanwege zijn ruwe kuststrook alsook vanwege zijn vele inhammen. Capdepera heeft een spectaculaire 40 kilometer lange kuststrook met stranden die bijna allemaal tot blauwe vlag stranden benoemd zijn door de Europese Unie. De schoonmaak en klantenservice betreft deze stranden zijn van groot belang.

Deze fantastische kuststrook begint in Cala Mesquida en eindigt in Cala Aguila en is tot een beschermd natuurgebied voor vogels benoemd. Het is een van de weinige plaatsen op het eiland waar dennenbomen aan het strand te vinden zijn.