Veerboot Frankrijk-Mallorca

Na een pauze van 15 jaar is Frankrijk (bericht 2018) weer direct bereikbaar per ferry vanuit Mallorca.  Zondagmorgen begon de rederij Corsica Ferries met operaties tussen Port d'Alcúdia en Toulon. Vanaf het eiland vertrok de Mega Express Two om  7.30 uur, aanstaande donderdag wordt ze om 18:30 uur terug verwacht. Dan zullen politici en vertegenwoordigers van de rederij officieel aanwezig zijn in Port d'Alcúdia. Om 19.30 uur gaat het dan weer terug naar Frankrijk.

Naast de Mega Express Two, zal de route ook worden bediend door de Mega Express, de Mega Andrea en de Mega Express 4. De overtocht duurt ongeveer tien uur.
In totaal is gepland dat tussen april en september de veerboten 43 keer per week zullen reizen van Port d'Alcúdia naar de Franse haven, niet ver van de Côte d'Azur.

De Mega Express Two werd gebouwd in 2001, is 176 meter lang en biedt plaats aan 1756 passagiers en 550 voertuigen. De rederij Corsica Ferries werd opgericht in 1968 en verbond het Franse vasteland aanvankelijk alleen met Corsica en Italië.

Update 25-01-2024
Reis van 15 uur: Nieuwe veerverbinding verbindt Mallorca met Zuid-Frankrijk
De nieuwe route zal naar verwachting op 10 april beginnen en eind juni operationeel zijn, aldus het bedrijf

Het zeevervoer van passagiers en voertuigen van Mallorca naar Frankrijk wordt dit seizoen uitgebreid met een nieuwe verbinding. De rederij Corsica Ferries heeft nu aangekondigd dat zij vanaf komend voorjaar de wekelijkse verbinding tussen Port d'Alcúdia en Sète zal verzorgen. Het is een havenstad aan de Middellandse Zeekust van Zuid-Frankrijk. De nieuwe verbinding zal een aanvulling vormen op de bestaande route tussen de haven van Alcúdia en Toulon.

De nieuwe veerbootroute zal naar verwachting op 10 april 2024 beginnen en zal naar verwachting eind juni operationeel zijn, aldus het bedrijf. Elke woensdag verlaat een schip van Corsica Ferries rond 18.00 uur Sète en vaart naar het Baleareneiland. Vertrek vanuit Mallorca staat gepland voor de middag en aankomst in Frankrijk rond 8.00 uur. De overtocht duurt ongeveer 15 uur.

De stad Sète ligt 32 km ten zuidwesten van de stad Montpellier, direct aan de Middellandse Zee op een smalle landtong. Het stadje in Zuid-Frankrijk is aan vrijwel alle kanten omgeven door water en wordt daarom ook wel ‘Klein Venetië’ genoemd. Sète staat bekend om zijn vissershaven en nabijgelegen stranden.