Tien van de mooiste uitkijkpunten op Mallorca

Mallorca biedt natuurlijke landschappen van grote schoonheid. Vanaf de bergen of heuvels kunt u genieten van een paradijselijk panoramisch uitzicht. Genieten van de zonsopgang of zonsondergang vanaf een van deze uitkijkpunten is altijd een ervaring, net als een reis ernaartoe, ook al is het maar een korte omweg. Maar de moeite loont, de prachtige vergezichten blijven lang in het geheugen van de kijker. Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de mooiste hoogtepunten van het eiland, die je tijdens je volgende vakantie zou kunnen beleven zonder lange, zweterige wandelingen.

1. Sa Foradada, Valldemossa

Als het op uitkijkpunten aankomt, is Sa Foradada de klassieker en waarschijnlijk een van de beste plekken op Mallorca om van zonsondergangen te genieten. Het uitkijkpunt ligt aan de westkust tussen Valldemossa en Sóller en is met de auto direct vanaf de Ma-10 te bereiken. Vanaf een platform kun je de zee, de heldere horizon en de speciale vorm van de kustrots Sa Foradada bewonderen. De ronde opening heeft een diameter van 18 meter.

2. Es Colomer, Pollença

Het uitkijkpunt Es Colomer bevindt zich in de buurt van Pollença op het noordwestelijke puntje van Mallorca, op de weg naar Kaap Formentor. Veel fietsers en bezoekers komen hier om te genieten van het uitzicht op de zee en de kliffen van de Serra de Tramuntana.

3. Vuurtoren Cap de Formentor, Pollença

De vuurtoren van Cap Formentor zelf is een van de meest traditionele bezienswaardigheden op het eiland. De 22 meter hoge toren, voltooid in 1863, staat op een klif 210 meter boven de zeespiegel en biedt een spectaculair uitzicht over de zee. Het werk aan de toren was buitengewoon moeilijk. Ze begonnen in 1857, het duurde alleen al twee jaar voordat het pad naar de geplande structuur op de ruige site kon worden voltooid. De 200 arbeiders werkten van maandag tot zondag aan het project. Daarom liet het bisdom een ​​altaar voor hen bouwen zodat ze daar de zondagsmis konden vieren. De toegang tot de Kaap is momenteel strikt beperkt. In Port de Pollença wordt een pendelbus aangeboden.

4. Ses Barques, Soller

De Mirador de ses Barques ligt op slechts een paar minuten rijden van Sóller. Vanaf het platform opent een panoramisch uitzicht op de Serra de Tramuntana en Port de Sóller. De plaats dankt zijn naam aan het feit dat je vanaf hier de schepen in de haven en op zee kunt zien.

5. Cura-klooster op de Randa-berg, Algaida

Op een hoogte van 543 meter ligt het uitzichtpunt van het Cura-klooster op de Randa-berg bij Algaida. Vanaf hier kun je bijna het hele Tramuntana-gebergte en de Mallorcaanse laaglanden zien. Als je goed kijkt, kun je aan alle kanten meer dan 25 dorpen tellen. Naast het uitkijkplatform bevindt zich het Santuari de Cura-klooster met een heiligdom, een pension en een restaurant dat traditionele eilandgerechten serveert.

6. Puig de Santa Magdalena, Inca

Een middelgrote berg van vergelijkbare hoogte is de Puig de Santa Magdalena bij Inca. Vanaf hier kun je het hele noorden van het eiland zien. Vlak voor de top is er een populaire barbecueplek. Het uitzichtpunt is niet zo druk. Hij heeft een vertrouwelijke sfeer behouden. Mallorcanen brengen hier graag een weekend door met vrienden of familie om samen te picknicken in de buitenlucht.

7. Santueri-kasteel, Felanitx

Het Santueri kasteel werd gebouwd op de ruïnes van een oud 14e-eeuws Arabisch fort, dat op zijn beurt werd gebouwd op Byzantijnse ruïnes. Vanaf de kasteelheuvel bij Felanitx, met zijn tot 408 meter hoogte, zie je de omliggende bergen en zelfs de zee in de verte. Eeuwenlang werd het fort gebruikt om de zuidoostkust te bewaken en te beschermen tegen mogelijke aanvallen.

8. La Victòria-uitkijkpunt, Alcúdia

Het uitkijkpunt La Victòria is een van de meest spectaculaire op het eiland. Het is gelegen in het noorden van Mallorca, in de gemeente Alcúdia. Wandelaars, fietsers en bezoekers gebruiken de paden die naar het uitkijkpunt leiden, dat een prachtig uitzicht biedt op Kaap Formentor en de baai van Pollença. In de buurt is de hermitage van La Victòria, een plek die je zeker moet bezoeken als je in de buurt bent. Het complex in fortstijl dateert uit de 13e eeuw en is een van de best bewaard gebleven in het noorden van Mallorca. Momenteel is het een hostel met 13 kamers, er is ook een restaurant naast de deur.

9. Kasteel Bellver, Palma

Een van de beste uitkijkpunten in Palma is het kasteel Castell de Bellver. Het is bereikbaar met de auto, te voet of met de bus. Vanaf hier is er een prachtig uitzicht over de stad en de haven en over de baai van Palma. Hiervoor moet je het kasteel in. Een kleine tip: Op zondag is de toegang gratis. Binnen in het kasteel is er ook een tentoonstelling over de geschiedenis van de stad.

10. Na Burguesa, Palma

Voor degenen die liever 's avonds bezoeken, is de Puig de Na Burguesa in Palma ideaal. Voor het plateau onder de toren met de engelfiguur spreiden de verlichte stad en de baai van Palma zich uit voor de ogen van de toeschouwer bij het vallen van de avond. Een dromerig gezicht, ook al is de weg naar boven kronkelig en vol kuilen. Maar hoe staat er mooi in het Latijn? Per aspera ad astra! “Door ontberingen bereikt men de sterren!