Wat kost een huurauto op Mallorca in de zomer 2023


Veel Nederlanders en Belgen plannen nu weer hun zomervakantie. Velen van hen keren in het hoogseizoen van 2023 terug naar Mallorca. Het eiland is en blijft een van de meest populaire toeristische bestemmingen in de Middellandse Zee. Maar, er zullen dit jaar forse prijsstijgingen zijn voor zowel vluchten als veel accommodaties. Experts rekenen op 5 tot 20 procent. Maar hoe zit het met huurauto's? Wat moet u betalen voor een huurauto tijdens de zomervakantie als u deze nu boekt? Mallorca Magazin deed de test en controleerde steekproefsgewijs de prijzen, telkens voor een huurperiode van een week en in drie verschillende periodes: begin juli, half augustus en begin september. 

Snel en direct vergelijken kunt u op 

  1. Sunnycars is een van de grootste Europese aanbieders in autohuur. In Nederland is Sunny Cars ruim 20 jaar actief en door haar onderscheidende aanpak binnen de autohuurbranche al geruime tijd marktleider

De categorie "micro- en kleine auto's", waartoe bijvoorbeeld een Fiat 500 of een VW Polo behoort, is traditioneel het goedkoopste huurautosegment. Wil je zo'n voertuig huren, dan betaal je momenteel (per 25 april) voor een week (er zijn slechts minimale verschillen in de verschillende periodes) net geen 350 euro bij Sixt en Europcar en rond de 400 euro bij Hertz, Avis en Enterprise . Ook bij "low-cost providers" zoals Goldcar, Dollar, Wiber, Centauro en anderen worden prijzen tussen de 260 en 450 euro gevraagd. De berekende gemiddelde prijs van acht geselecteerde autoverhuurbedrijven is 356 euro voor een week (let op: de genoemde bedragen zijn de prijzen met basisverzekering).

Compacte klasse

Als je wat groter en chiquer wilt zijn en bijvoorbeeld een VW T-Cross, een Peugeot 308, een Audi A1 of een VW Golf wilt huren, betaal je momenteel ongeveer 430 euro voor de voorbeeldperiodes van een week bij Sixt, 400 euro bij Europcar, Avis en Enterprise, 500 euro bij Hertz en tussen de 280 en 450 euro bij tal van andere verhuurbedrijven. Dit resulteert in een gemiddelde prijs van 417 euro.

SUV's, die inmiddels door bijna alle verhuurbedrijven op het eiland worden aangeboden, bieden nog meer ruimte en meer zitcomfort. Wie van 1 tot 8 juli, van 12 tot 19 augustus of van 2 tot 9 september een voertuig wil huren uit deze klasse, waaronder de Nissan Qashqai, de Kia Sportage of de Skoda Kodiaq, moet ongeveer 600 euro neerleggen bij Hertz, Sixt en Europcar op tafel en bij andere verhuurbedrijven gemiddeld 420 tot 600 euro. Gemiddelde prijs voor een week SUV rijden op Mallorca in hartje zomer: 511 euro.

Cabrio

Het zal aanzienlijk duurder zijn voor vakantiegangers die "topless" willen reizen. Hier rekent Sixt 708 euro voor een Mini en 1200 euro voor een 4-serie BMW (premiumklasse). Bij Hertz kost een mini cabrio ook 700 euro. Bij Wiber heb je al een cabrio (hoewel "slechts" een Fiat 500) vanaf 540 euro per week. Het probleem: cabrio's zijn schaars op Mallorca, omdat niet alle verhuurbedrijven ze in hun wagenpark hebben, waardoor het zoeken vaak moeilijk is. Ook bij minder bekende bedrijven als Vanrell, waar de cabrio 682 euro per week kost, kun je hier succesvol zijn. Gemiddelde prijs voor een week tijdens de zomervakantie: 696 euro (exclusief premium aanbiedingen zoals die van Sixt).

Conclusie

De prijzen voor huurauto's in Mallorca liggen momenteel op een redelijk stabiel, gemiddeld tot hoog niveau, gedurende de gehele periode van de zomervakantie (22 juni t/m 11 september) zijn er nauwelijks schommelingen. Het is duidelijk dat er dit jaar, in tegenstelling tot tijdens de pandemie, weer genoeg voertuigen op het eiland lijken te zijn.

Hieronder vindt u binnenkort een overzicht van diverse autoverhuurbedrijven, zodat u eenvoudig kunt vergelijken en zeker uw keuze kunt maken.

  1. Alamo, met bijna 2.000 autoverhuur locaties wereldwijd biedt Alamo u een netwerk van autohuur locaties op populaire reisbestemmingen als de Verenigde Staten, Canada, Spanje en Frankrijk. Alamo biedt u een huurauto tegen een scherp tarief, met een optimale service en huurauto’s in diverse categorieën. Zoekt u een SUV voor uw rondreis door Canada, een Minivan in Amerika, een personenauto voor uw verblijf op Curaçao of Aruba of een cabrio voor uw vakantie in Portugal?
  2. Avis auto's over de hele wereld meer dan 5450 locaties in 165 landen, inclusief alle grote steden en luchthavens.
  3. Sixt staat voor mobiliteit, innovatie, kwaliteit en jarenlange ervaring. Mobiliteit op maat is het principe van Sixt. Sinds de oprichting in 1912 is Sixt actief in meer dan 80 landen en uitgegroeid tot een van Europa's toonaangevende mobiliteitsaanbieders.
  4. Auto Europe is een van de marktleiders in de wereldwijde autoverhuur.
  5. Budget combineert het vermogen van een van de grootste autoverhuurmerken ter wereld met gedetailleerde lokale kennis, flexibiliteit en de scherpe prijzen.
  6. Tui Cars makkelijk en zonder risico een auto huren.
  7. Rental cars, kijk vergelijk en bespaar.
  8. Rentcars.com is een internationale autoverhuur en vergelijkingssite.
  9. Sunnycars is een van de grootste Europese aanbieders in autohuur. In Nederland is Sunny Cars ruim 20 jaar actief en door haar onderscheidende aanpak binnen de autohuurbranche al geruime tijd marktleider