Dineren aan zee Palma de Mallorca

 


1) "Pelicano Beach": Dit strandrestaurant ligt op een toplocatie in het midden van Cala Major en biedt snacks, Spaanse tapas en allerlei andere kleine dingen. Er zijn ook koffiespecialiteiten en desserts of bier ("Cañas"), wijn, gin-tonic en cocktails. Het uitzicht is op het brede zandstrand en de turquoise glinsterende baai van Cala Major, de westelijke wijk van Palma.

Carrer Gavina, 6

Telefoon: 971-400089

2.) "Can Eduardo": Gelegen op de vissteiger van Palma, staat "Can Eduardo" natuurlijk bekend om zijn visgerechten en paella's. Geen wonder, op slechts een paar meter afstand komen de "Pescadores" aan en ledigen hun netten. In de "Can Eduardo" kunt u ofwel op het terras zitten met gedeeltelijk uitzicht op zee of in het binnenland, van waaruit u direct uitzicht heeft op het havenbekken voor de kathedraal van Palma.

Contramuelle Mollet, 3

Telefoon: 971-721182

3.) “Mar de Nudos”: Cristiano Ronaldo genoot hier vorige week van. Het restaurant bevindt zich direct aan de oude pier van Palma, tegenover de kathedraal. Op het menu staan ​​Italiaanse en Spaanse gerechten, maar ook Europees-Aziatische fusiongerechten, van gegrilde coquilles tot parmigiana en chuletón, oftewel een sappige T-bone steak. Er is ook een speciaal menu met Japanse gerechten zoals sushibroodjes, sashimi, nigiris, verse tartaar en poke bowls. Vooral nautische liefhebbers komen hier aan hun trekken, want het uitzicht gaat rechtstreeks naar de masten van de zeilschepen en de meest exclusieve motorjachten in de haven van Palma.

Carrer del Moll, 6

Telefoon: 971-214722

4.) "Ç the Rooftop": Het designhotel "El Llorenç" bevindt zich bovenop de oude stadsmuur van Palma. Ook hier heb je vanaf het dakterras een adembenemend uitzicht over de baai van de hoofdstad van het eiland. Overdag kun je een hapje eten bij “Ç the Rooftop” en voor het diner is er een aparte menukaart. Gefrituurde artisjokken zijn te vinden naast carpaccio van chateaubriand en moderne interpretaties van typische Mallorcaanse gerechten met lam of vis.

Pl. Llorenç Villalonga, 4

Telefoon: 971-677770

5.) "Es Princep": Het restaurant "Almaq" bevindt zich op het dakterras genaamd "Es Princep Rooftop" van het vijfsterrenhotel "Es Princep" op de stadsmuur van Palma. Het is dagelijks geopend van 11.00 uur tot middernacht en biedt de mogelijkheid tot brunch, lunch of diner. Gasten kunnen kiezen tussen kleinere hapjes om te delen en echte hoofdgerechten zoals een roerbakgarnalen, clubsandwich, heek met cavaschelpen of boerenkip met zoete aardappelen. Prijzen variëren van 6 tot 19 euro voor de snacks en 15 tot 25 euro voor de hoofdgerechten.

Carrer de Bala Roja, 1

971-720000

6.) "Anima Beach": Deze strandclub ligt direct aan het stadsstrand Can Pere Antoni van Palma, ter hoogte van het leegstaande gebouw van de gasleverancier Gesa. DJ-muziek wordt hier in het weekend gedraaid terwijl de golven recht voor de tafels op de rotsen slaan. Als u op zoek bent naar een exclusieve plek voor de zonsondergang, bent u hier aan het juiste adres, maar u moet de vrij pittige prijzen voor drankjes en vrij gemiddeld eten accepteren. Maar er is een vrij uitzicht op de kathedraal die 's avonds verlicht is.

Autovia del Levante, s/n

Tel: 971-595591

7.) "Assaona": Het voormalige "Nassau Beach", dat sinds 2018 "Assaona" heet, staat garant voor een echt strandgevoel. Rotanmeubels, stroparasols, zand onder de voeten, het personeel in pastelkleurige outfits en een direct uitzicht op de diepblauwe zee. Op de menukaart staan ​​salades, poke bowls, vlees- en visgerechten en een keuze uit wijn of cocktails, maar dit alles tegen vrij hoge prijzen.

Passeig Portitxol, s/n

Telefoon: 971-359633

8.) "Prosecco": Hoewel de kleine bistro iets onder de promenade van Portitxol ligt, maken de hoge stoelen het nog steeds mogelijk om de zee te zien. Naast Italiaanse klassiekers biedt het veel mediterrane, vis- en vleesgerechten, tartaar en octopus. De uitstekende wijnen zijn geschikt als begeleiding.

C/. Vicari J Fuster, 43

Telefoon: 871-715671

9.) "Periplo": Dit relatief nieuwe restaurant is gevestigd op de locatie van de voormalige "Tapas Club" in Portixol. Het gebouw is gerenoveerd en de "Periplo" krijgt een nieuwe, wit-beige en uiterst stijlvolle en uitnodigende gedaante. Je zit aan de tafels met witte tafelkleden op het terras met een houten vloer direct aan het water in de kustwijk van Palma.

C/. Vicari J Fuster, 67

Telefoon: 971-143099

10.) "Piadina e Vino": dit restaurant ligt direct aan de boulevard in El Molinar en serveert alles wat de keuken van Emilia-Romagna te bieden heeft tegen redelijke prijzen, de uitbaters komen tenslotte uit Rimini: pasta met zeevruchten, Ragú alla Bolognese, heerlijke pizza's, sappige beef tagliata en natuurlijk de typische piadina, flatbread gevuld met ham, kaas of groenten. Dan zijn er zelfgemaakte desserts zoals pannacotta of tiramisu.

C/. Vicari J Fuster, 265

Telefoon: 971-274941

11.) "Almare": De Italiaan in Ciutat Jardí is een echte klassieker. Voor het eerst dit seizoen vertrouwt de huisbaas Lorenzo Fricchione op de kookkunsten van zijn nieuwe Calabrische chef-kok Emanuele Foti, die eerder in het "Somerset House" in Londen werkte. Hongerige mensen kunnen een culinaire reis door Noord- en Zuid-Italië beleven en voortaan bij zonsondergang aan zee genieten van pizza uit de gloednieuwe houtoven. De beleving wordt nu gegarneerd met veelzijdige kunst aan de muren en zelfs in het menu...

Carrer dels Esculls, 5

Telefoon: 971-490304

12.) "El Bungalow": De strandbar met het droomterras in de wijk Ciutat Jardí in Palma serveert voornamelijk Spaanse lekkernijen. Gasten bestellen graag calamares, chipirones, tapas, ham of salades als entree.. Daarna worden rijstgerechten zoals paella mixta of arroz negro geserveerd aan de bezoekers, samen met sangria en tinto de verano. Maar ook visgerechten zoals zeebaars in een zout jasje of de Caldereta de Langosta (kreeftenstoofpot) kunnen hier worden genoten.

Carrer dels Esculls, 2

Telefoon: 971-262738

13.) "El Peñón 1957": "The Rock" in Coll d'en Rabassa biedt een uniek uitzicht op de zee. Op het menu staan ​​zowel Spaanse tapas als vlees-, vis- en rijstgerechten. Het dakterras in Mykonos-stijl, dat momenteel een nieuwe vloer krijgt, wordt uiterlijk half juli geopend.

Carrer Illa de Samos s/n 

Tel: 971-260428