Strandclubs op Mallorca

 

Soms kan het iets meer zijn dan een simpel bezoekje aan het strand van Mallorca. Een hele dag doorbrengen in een beachclub is een welkome afwisseling. Handdoeken, dekens en parasols hoef je niet mee te nemen, want de vele beachclubs op Mallorca bieden veel comfort en luxe. Grote, comfortabele ligstoelen, gevarieerde menu's, schoon sanitair en verzorgde stranden bijvoorbeeld. Bands of dj's spelen vaak en de faciliteiten zijn in mediterrane stijl gehouden. De toegang is echter meestal niet goedkoop.

Puro Beach Club

Ze zijn waarschijnlijk een van de bekendste clubs op Mallorca. Het zijn er twee en beide liggen niet ver van de hoofdstad van het eiland. De ene ligt in het westen in Can Pastilla, de andere aan de andere kant in de baai van Illetas. De faciliteiten in beide clubs lijken erg op elkaar. Het interieur is elegant in wit, het menu biedt veel gerechten, van zeevruchten tot veganistische alternatieven. Er is een zwembad met grote Bali-ligstoelen en de club in Can Pastilla heeft een geweldig uitzicht op de zee van bovenaf. In Illetas daarentegen kunnen de op de rotsen geplaatste ligstoelen worden gebruikt.

Shiva Beachclub

Dit is niet ver van Badia Blava in het zuidwesten van Mallorca. De inrichting is een mix van nautische en Boheemse stijlen, dus er is veel blauw en veel raffia. Het is dagelijks geopend van 10.30 uur tot middernacht en is ook 's avonds een hoogtepunt. Want dan baadt het hele complex in zacht, indirect licht en kun je genieten van een glas wijn met uitzicht op zee. En de Shiva Beach Club biedt ook alle andere voorzieningen zoals een geselecteerd menu, muziek en ligstoelen van verschillende groottes.

Nikki Beachclub

Je vindt de Beach Club in Magaluf (en ook op Ibiza trouwens) op een centrale locatie. Zoals veel strandclubs heeft deze een zwembad, een restaurant en een bar, en toegang tot het strand met ligstoelen en stoelen. Het is dagelijks geopend tussen 11.00 en 19.00 uur. Als je wilt dansen, is de Nikki Beach Club de plek voor jou, omdat daar meestal harde muziek wordt gespeeld. Toegang tot het zwembad is beperkt tot personen ouder dan 18 jaar, maar gezinnen met kinderen kunnen gebruikmaken van het strandgedeelte. Trouwens, er is een dresscode en er staat "Beach Chic". Vrouwen mogen strandjurken en sandalen dragen, mannen kunnen het beste gekleed gaan in poloshirts en kaki broeken.

UM Beach House

Gelegen in Puerto Portals, is het een ontmoetingsplaats voor de rijken en beroemdheden. Nee, serieus, zelfs Leonardo DiCaprio heeft hier cocktails gedronken en in het zwembad gezwommen. Wie in zijn voetsporen wil treden, kan dat dagelijks doen van 11.00 tot 20.00 uur. Bij de inrichting zijn veel natuurlijke materialen gebruikt, zoals hout en raffia, die voor een warme sfeer zorgen. Ook grote groepen zijn welkom of er kunnen evenementen georganiseerd worden bij de UM Beachclub. U kunt eten en drinken op het terras met uitzicht op zee.

Mhares Beachclub

Deze vind je in Puigderrós, niet ver van Maioris, en heeft alles wat een goede beachclub nodig heeft: een zwembad, toegang tot het strand, eenvoudige ligstoelen en grote bedden, een restaurant, bars en nog veel meer. Als je wilt, kun je ook arrangementen boeken. Dan kost een dagje Mhares Beach Club inclusief handdoeken, driegangenmenu, flesje water en een ligbed voor twee personen 130 euro. Er zijn ook andere pakketten met meer extra's.

Balneario Illetas

Dit is een van de kleinere strandclubs, maar maakt indruk met zijn locatie. Omdat je het gemakkelijk kunt bereiken met de bus vanuit Palma, maar er zijn ook parkeerplaatsen. U kunt er dineren, feesten vieren, maar ook gewoon een kopje koffie drinken of een cocktail drinken. Het bijzondere is dat er veel verschillende kleine niveaus zijn, sommige in het zand, sommige op de rotsen en sommige op het terras. Er is echter ook een doorslaggevend nadeel, want er is geen zwembad in de Balneario Illetas. Over het algemeen is de strandclub erg informeel en heeft het een leuke kleine strandtoegang die ideaal is voor gezinnen.

Beach Club Gran-folies

Het opent op woensdag 10 mei en is gevestigd in Cala Llamp nabij Port Andratx. Hier kun je zwemmen en chillen in het zwembad terwijl je uitkijkt over de zee. De bar en het restaurantgedeelte bieden ook een spectaculair uitzicht. De Beachclub bestaat al meer dan 20 jaar. Hij biedt ook wellnessbehandelingen zoals massages. Er is ook een "Premium Zone" op de eerste rij met bijzonder grote ligstoelen of Bali-ligstoelen. Alle arrangementen zijn online te bekijken en te reserveren.