Tapas eten in Palma


Heerlijk authentiek: In deze vijf restaurants op Mallorca geniet je van de lekkerste tapas

Of het nu gaat om de populaire aardappelpartjes Patatas Bravas, brood met de knoflookcrème-aioli, gehaktballetjes in tomatensaus of gegrilde inktvisringen: de keuze is groot. Overigens: een tapa is een typisch lokaal voorgerecht dat meestal in bars en restaurants geserveerd wordt met wijn, bier en verfrissende koude dranken. Wij stellen enkele restaurants voor waar de hapjes worden geserveerd.

Café La Lonja is als een reis terug in de tijd. De historische bar met rustiek meubilair is een van de oudste bars in de wijk Lonja, gelegen in de directe omgeving van de vismarkt van Palma en de haven. Het etablissement is een even populair adres onder vaste gasten, bewoners en vakantiegangers. Op de kleine maar fijne kaart kunnen gasten kiezen tussen frisdranken, wijnen, cocktails en diverse tapas, bijvoorbeeld de Spaanse aardappelsalade "Ensaladilla rusa", pittige worstjes of Trampó. Ook staat er een wisselende lunchkaart op de kaart.

Can Toni is een van de meest emblematische etablissementen in Palma. Het dorpsachtige restaurant schittert vooral met zijn Mallorcaanse recepten en een uitgebreide keuze aan verschillende Spaanse tapas. Op het menu staan ​​onder meer garnalen in knoflookolie, "Gambas al ajillo", gevulde kroketten, aardappelpartjes "Patatas Bravas", dadels omwikkeld met spek of gegrilde paprika "Pimientos de Padrón". Uiteraard mag versgebakken brood met knoflookcrème aioli en olijven niet ontbreken. Er is ook een selectie van verschillende Mallorcaanse wijnen en heerlijke wijnen van het vasteland. Als je wat meer trek hebt, kun je bij Can Toni ook Mallorcaanse vleesspecialiteiten proberen, gebakken in een houtoven, zoals het speenvarken “Porcella”. Restaurant Can Toni ligt aan de Costa de Santa Creu, precies op de hoek van Carrer de Sant Llorenç, niet ver van de exclusieve steeg van Sant Feliu en de Borne. Het Es Baluard Museum ligt ook op slechts een paar minuten lopen.

Gelegen in het hart van Palma en enigszins verborgen, is de tapasbar Espanya een bekend adres in de Mallorcaanse scene. Deze rustieke bar ligt op slechts een paar meter van Plaça Major en de tapas bestaan ​​niet alleen uit hapjes, maar worden soms ook op grote borden (“Ración”) direct aan de bar geserveerd. De tapasbar staat vooral bekend om zijn tortilla de patatas (aardappelomelet).

De tapasbar La Bóveda in het oude centrum van Palma is al jaren een populair adres voor Spaanse hapjes. Vooral Duitse vakantiegangers en inwoners komen er graag. Wij raden de aromatische ham aan, die door een expert met een lang, scherp mes vers van het bot wordt gesneden. Ook tortilla's, groene paprika's, kroketten, dadels omwikkeld met spek of octopus met aardappelen staan ​​op het menu. Het restaurant heeft eveneens een authentiek, rustiek interieur en is gelegen aan de Carrer Boteria in het centrum van Palma.

Spaanse tapas worden sinds 1940 geserveerd in Bodega La Rambla. Bijzonder aanbevolen is het tapasbord “Variat”. Tussen de verschillende aperitiefspecialiteiten hebben gasten ook de mogelijkheid om “alles een keer” te bestellen. De “Variat” is een compilatie van de populairste tapas op één bord. Traditioneel bestaat een "Variat" uit gehaktballetjes in saus (Albóndigas), aardappel- en tonijnsalade met mayonaise (Ensaladilla rusa), het Mallorcaanse gerecht "Frito mallorquín" (orgaanvlees met groenten), gehakte inktvis in een pikante saus (pica-pica), pens (callos) en daarbovenop een gefrituurde specialiteit zoals kroketten of inktvisringen "calamares". Bodega La Rambla ligt aan de Via Roma 6.