Son Baulo wit zandstrand nabij Ca'n Picafort Mallorca

Het strand van Son Baulo is een goed alternatief voor de overvolle stranden van het naburige Ca'n Picafort. Het witte zandstrand van San Baulo is druk, maar toch heeft het haar karakter weten te behouden en biedt ze meer klasse dan de grotere en bekendere buurman.

Son Baulo ligt op korte loopafstand van de zuidelijke punt van Ca'n Picafort in het noorden van Mallorca, het is het nieuwste deel van de grotere stad.
Het strand is gemakkelijk te vinden als u de borden volgt naar Ca'n Picafort volgt, er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Dit strand is zeker een dagtocht waard. Als u in Son Baulo wilt verblijven kunt u ook gebruik maken van de bus met nummer 2, die zorgt voor een goede verbinding tussen  Ca’n Picafort, Alcudia en Puerto Pollenca. U heeft daardoor een goede toegang tot een aantal van de andere plekken aan de noordkust van Mallorca.

Playa de Son Baulo is een prachtig strand met turquoise wateren en een prachtig uitzicht op het bergachtige Cap Ferrutx in de verte. Het strand is ongeveer 200 meter lang en strandstoelen zijn aanwezig en natuurlijk kunt u de duinen ook niet over het hoofd zien. Aan de zijkanten kunt u perfect snorkelen. Een natuurlijke zandbank zorgen er voor dat u gemakkelijk de zee in kunt gaan.
Strandwachten, douches en toiletten en een EHBO post is aanwezig. Gehandicapten kunnen in hun rolstoel via een houten loopbrug het strand bereiken.

Het zand is fijnkorrelig, zacht en wit, enkele strandtenten zorgen voor drankjes en snacks. De stad heeft supermarkten, apotheken en souvenirwinkels, evenals bars en restaurants en een ambachtelijke markt in de avond.

De aanwezige hotels zijn over het algemeen kwalitatief beter, dan in andere delen van de stad. 
Het grote 3-sterren Hotel Son Baulo, dat grenst aan het strand heeft een eigen restaurant, zwembad en toegang tot het strand.