Duiken op Mallorca

Duiken op Mallorca
Mallorca in het hart van de Middellandse Zee, is ideaal om te duiken.
Sinds mensenheugenis heeft de zee een rotsachtige onderwaterwereld, vol grotten en vol leven. Een paradijs voor duikers. 50% van de kust van het eiland is beschermd. De lijst van beschermde zeegebieden is eindeloos en maakt Mallorca tot een unieke bestemming voor duikers. Internationale instructeurs en gidsen, een perfecte duikuitrusting en pick-up services vanaf het hotel zorgen voor een prima duik vakantie op Mallorca.
Waar kunt u duiken op Mallorca?

1e Alcudia: grotten en kliffen, Alcudia is een unieke duikbestemming. Alcudia ligt in het noorden van het eiland en is een van de populairste badplaatsen van Mallorca. De turquoise wateren en eindeloze stranden zijn ideaal om te zonnen, zwemmen, kajakken, snorkelen en natuurlijk ook om te duiken. De mooiste plekken zijn bij de klippen van Kap Formentor, Kap Pinar in de baai van Pollença, die beroemd is om zijn rotsformaties, grotten en onderwater grotten. De gangen en de rotswanden zijn rijk aan flora en fauna.

2e Cala Figuera: Cala Figuera ligt midden in het Reserva de Migjorn, een groot beschermd zeegebied van 22.000 hectare. Cala Figuera heeft geen toeristische stranden en is gevrijwaard van het massatoerisme. Dat maakt het tot een bijzondere plek. De duikplekken zijn gelegen in het beschermde gebied Mondragó. Het nationale park Cabrera een kleine intacte archipel van onbewoonde eilanden, biedt uitstekende duik mogelijkheden.

3e Cala Ratjada: In de omgeving van Cala Ratjada zijn er veel mogelijkheden om te duiken en bijna gegarandeerd dat u een school barracudas ziet zwemmen. Het natuurgebied "Reserva de Llevant" is de laatste jaren sterk hersteld, u kunt er nu weer pijlstaartroggen, trekkervissen en andere wezens zien. In totaal zijn er 22 duikplaatsen om te ontdekken.

4e Ca'n Picafort: Ca'n Picafort ligt in de baai van Alcudia en is beroemd om een van de beste stranden van Europa. Can Picafort is een klein, traditioneel vissersdorp, ideaal voor gezinnen die willen ontspannen en genieten van de zee. Het aanwezige duikcentrum is vooral bekend vanwege de duiktrainingen die worden gegeven aan kinderen en jongeren. Duiktrips worden aangeboden per speedboot naar de Grotten von Sa Cova Tancada en Cova de Ses Llagrimes.

5e  Port Adriano El Toro: een duikschool vindt u  in het zuidwesten van het eiland Mallorca, in de jachthaven van Port Adriano. De duikgebieden rond El Toro en  Malgrats zijn bijzonder rijk aan tandbaarzen en zeebaars. Deze beschermde gebieden worden door vele duikers beschouwd als een van de beste duikplekken op het eiland.
6e Porto Colom: Porto Colom is een van de meest natuurlijke plekken van het eiland, met vele baaien is het een waar paradijs. De grootste is Cala Marçal en slechts met een boot bereikbaar. Duiken kunt u vooral in Faralló d’en Fred, Cala Varques en la Cova des Coloms in Cala Falcó.

7e Porto Cristo: Porto Cristo is een plek met een bijzondere aantrekkingskracht, gelegen aan de oostkust van Mallorca in het district van Manacor. Onder de vele baaien in de omgeving zijn vooral de Cala Petita en Cala Morlanda prachtig, omgeven door kristalhelder water en typische eiland vegetatie. Ook de unieke Cala Varques, Cala Magraner zijn de moeite waard.

8e Puerto de Soller: Puerto de Soller is een natuurlijke haven in het noorden van het eiland Mallorca en is gelegen in het hart van de Sierra de Tramontana. De spectaculaire kliffen van de Sierra worden voortgezet onder water en bieden de duiker onvergetelijke momenten. Het water is glashelder en blauw, iedere duiker zal hier vreugde en plezier hebben en genieten van iedere duik.

9e San Telmo: San Telmo is een zeer speciale plek, niet alleen om zijn kristalheldere turquoise water en de twee zandstranden, maar ook vanwege de prachtige omgeving. Het is gelegen in het zuidwesten van Mallorca, nabij de haven van Andratx en Camp de Mar. Bekend onder duikers is het spectaculaire rotsachtige landschap met indrukwekkende lichteffecten en enorme visstand. Zowel voor ervaren duikers als beginners is het een absolute must. Dragonera is een natuurgebied met kristalhelder water, met o.a. barracudas, roggen, murenen, octopus en af ​​en toe in de zomer zelfs met dolfijnen en zonnebaars.