Palma Nova prima vakantiebestemming op Mallorca

Palma Nova: een klein plaatsje met wel drie verschillende stranden. Dit kleine gezellige plaatsje is ontstaan door het toerisme. Een jaar of vijftig geleden was Palma Nova niet meer dan een paar huizen waarvan de inwoners voornamelijk leefden van de visserij en de veeteelt. Inmiddels is Palma Nova uitgegroeid tot een vakantieplaats waar elk jaar weer vele toeristen de vakantie van hun leven hebben
Palma Nova is een klein plaatsje in het zuidwesten van Mallorca, en ligt ten westen van de grote stad Palma. Het plaatsje kent maar een paar honderd inwoners. Wanneer het zomertijd is, bloeit het plaatsje weer helemaal op. De toeristen maken Palma Nova dan weer helemaal levendig!

Palma Nova ligt tegen een ander plaatsje in Mallorca aan. Dit plaatsje, genaamd 'Magaluf' ligt verbonden met Palma Nova door middel van een centrale wijk. Deze wijk bestaat uit toeristische gebouwen en hotels. Zowel Magaluf als Palma Nova liggen aan de Costa De Calvià, met vele winkeltjes, bars, restaurants en prachtige stranden.

Wanneer u richting Palma Nova gaat, reis u zo'n 2 uur en vijftien minuten. Palma Nova ligt zo'n 35 kilometer vanaf het vliegveld 'Palma de Mallorca Saint Joan'. Binnen ruim een half uurtje kunt u dus in Palma Nova zijn!

Palma Nova kent genoeg mooie en indrukwekkende bezienswaardigheden. Zowel u als uw kinderen hoeven zich hier geen seconde te vervelen. Naast het shoppen in alle gezellige winkeltjes in Palma Nova is er in het nabijgelegen Magaluf elke zaterdag een vlooienmarkt. Lijkt u het wat om tussen de Spaanse spulletjes te lopen, dan is het zeker de moeite waard om naar deze markt te gaan.

 

Één kilometer buiten Palma Nova ligt het waterpretpark Aquapark. Met vele waterattracties is dit een leuk uitstapje voor u en de kinderen. Jong en oud kan zich hier namelijk heerlijk vermaken in alle zwembaden die zich in dit park bevinden. Verder bezit het Aquapark vele glijbanen. In de zomertijd is dit park elke dag geopend vanaf 's ochtends tien uur tot 's avonds zes uur. Voor een ander waterspektakel kunt u een tochtje boeken met de glasbodemboot. Dit is niet zomaar een boot, maar een boot met een dek van glas. Hiermee kunt u de gehele onderwaterwereld bekijken. Deze glasbodemboot laat u niet alleen de mooie omgeving zien, maar ook nog eens de Middellandse Zee, zonder nat te worden. Naast deze spectaculaire boottocht zijn er ook nog andere boottochtjes die u naar omliggende plaatsjes om Palma Nova brengen.
In Portals Nous, wat zo'n 3,5 kilometer vandaan Palma Nova ligt, ligt Marineland. Dit park is vergelijkbaar met het Dolfinarium van Harderwijk. Hier komt u dolfijnen en andere spetterende zeedieren tegen. Een leuk uitstapje voor jong en oud.

Palma Nova heeft drie zandstranden met helder blauw water en douches. Het enige nadeel waarvoor u wat moet oppassen, is de zeebodem. Deze loopt vrij snel af, waardoor u het ene moment nog tot uw knieën in het water staat en het andere moment tot uw schouders.

Het Palma Nova-strand is 452 meter lang en 60 meter breed. Dit strand is aan weerzijden begrensd door rotsen en geeft een fraai uitzicht. De zeebodem loopt vrij snel af, waardoor u extra op de kinderen moet letten. Verder heeft dit strand een ontspannen sfeer en kunt u langs bij de snackbar of cafetaria.

Het Son Matias-strand is net als het Palma Nova-strand een mooi zandstrand. In het zand bevinden zich ook schelpjes. Het Son Matias-strand is het langste strand van Palma Nova, met een lengte van 500 meter en 50 meter breed. Aan het noorden grenst een rotspartij en in het zuiden gaat het strand over op een verhoging. Door de zeebodem die snel afloopt is er een gedeelte van de zee afgezet, waar kinderen veilig kunnen spelen en zwemmen.

Het Havene-strand met schelpjes grenst aan een kleine jachthaven en de boulevard. Dit 325 meter lange en 40 meter brede Havene-strand brengt de gezelligheid met zich mee door een cafetaria en restaurant met terras.

Door de snel aflopende zeebodem op alle drie de stranden, wordt er wel gedacht aan de veiligheid door middel van strandbewaking en een EHBO-post. Relaxen is heel goed mogelijk op deze stranden. Parasols en ligbedden worden hier in overvloed verhuurd!

In Palma Nova komt u om de haverklap wel een eetgelegenheid tegen. Er bevinden er zich namelijk zo'n zestig. En variëren kan ook nog eens. Door de jaren heen brachten veel toeristen een bezoekje aan Palma Nova, waardoor de keuken ook een internationaal karakter heeft gekregen. Tegenwoordig kunt u dus genieten van Chinees, Italiaans, Mexicaans, Engels, Duits, Nederlands en Spaans eten. Zelfs een broodje kroket komt op het menu voor!

Naast de zestig eetgelegenheden komt u er ook nog zo'n veertig barretjes tegen. Ook deze hebben allemaal een verschillend karakter. Zo heeft u er Engelse pubs, koffiebars, ijssalons en karaokebars, waar u de sterren van de hemel kunt zingen.

Ook voor een echt feestje kunt u terecht in één van de discotheken op Palma Nova. Maar wilt u een stapje verder ga dan naar Magaluf. Hier bevinden zich ook diverse discotheken en discobars, waaronder de grootste discotheek van Europa! Deze bestaat uit vijf bars, lasershows, een poolbiljart en nog veel meer, waar u het feest van uw leven kunt hebben! Deze disco is elke dag geopend van 22.00 uur tot 5.00 uur.

Palma Nova is een plaatsje voor iedereen. Met zijn gezellige winkeltjes, restaurants, activiteiten, bezienswaardigheden, karaokebars en mooie stranden, trekt het elk jaar weer vele toeristen aan.

In de heetste zomermaanden juli en augustus is het zeer druk in Palma Nova. Na augustus trekt de drukte weer weg. Heeft u geen zin in drukte? Dan kunt u ook nog in september of oktober een bezoekje brengen aan dit schitterende plaatsje. In deze maanden treft u namelijk ook een heerlijk weertje met zo'n 20 tot 25 graden.

Met Palma Nova's 150 winkeltjes vliegt het geld uw portemonnee uit. In en rond het centrum vindt u namelijk souvenirwinkeltjes, supermarkten, juweliers, sportzaken, kledingwinkels, slijterijen en parfumerieën. Daarnaast vindt u ook nog eens één keer in de week een markt in Magaluf. Genoeg shopgelegenheden dus!

Voor de echte sporters zijn er ook nog eens talloze sporten die u kunt uitoefenen in Palma Nova. Wat dacht u ervan om eens een balletje te slaan op de tennisbaan? Of u kunt een middagje paardrijden, skeeleren, golfen of volleyballen op één van de drie mooie stranden. Naast de sporten op het vaste land zijn er ook nog genoeg leuke wateractiviteiten.

Voor in het water is er speciaal voor degene die dit graag wil leren, een duikschool. De duikschool Blaumari bevindt zich op het Son-Matias-strand. Hier kunt u duiklessen nemen of duikmaterialen huren. Ook is het mogelijk om te snorkelen. Andere leuke waterbezigheden zijn waterskiën, kanoën, waterfietsen of er op los scheuren op een bananenboot.