Pollença aantrekkelijke stad Mallorca

Pollença 
Pollença is gelegen aan het oostelijke uiteinde van de Serra de Tramuntana en verscholen tussen twee heuvels, is Pollença de perfecte Mallorcaanse stad. Groot genoeg om zich niet te vervelen en klein genoeg, om in de ochtend een beetje rond te dwalen.

 Pollença is echter niet gezwicht onder het toerisme, zoals sommige andere steden. Buitenlanders worden al lang aangetrokken door Pollença, maar de stad heeft zich zo weten aan te passen aan het toerisme, zonder haar ziel te verliezen. 

Op het plein Plaza Mayor komen elke zondagochtend na een bezoek te hebben gebracht aan de kerk, de lokale bewoners en toeristen samen te ontspannen in het Café Espanyol. Het plein is dan overigens gevuld met marktkraampjes.
Vanaf de 20e Eeuw vormde het toerisme een steeds belangrijkere bron van inkomsten. Landbouw zorgde voor de meeste werkgelegenheid tot 1960 tot de toeristische boom opgang kwam. 

Pollenca is een heerlijke plek om rond te dwalen. De stad is gevuld met karakteristieke straatjes rond pleintjes. Opmerkelijk de stad is erg schoon. Op het eerder genoemde Plaza Mayor staat ook de kerk, Nostra Senyora Del Angels uit de 18e Eeuw, met de prachtige ramen. Het Convent de Sant Domingo is de andere belangrijke kerk in Pollenca. Het werd gebouwd tussen 1588 en 1616 en heeft een barokke klooster met vier portiek hoeken.
Het klooster is nu in gebruik als museum en toont de resten van prehistorische sculpturen in de vorm van stieren, alsmede een mandaat ( Tibetaanse zand schilderij ) gegeven door de Dalai Lama in 1990.
Het herbergt ook een collectie van hedendaagse kunst en werken van de kunstenaar Atilio Boveri.

Het klooster is de locatie voor het klassieke festival en de jaarlijkse kunsttentoonstelling. Naast het klooster liggen de tuinen van Joan March, met de 17e eeuwse toren. Het Dionis Bennassar Museum is gevestigd in een typisch Mallorcaanse huis en is gevuld met werken van de schilder en persoonlijke bezittingen.

Onder de vele andere historische gebouwen is een voormalig jezuïeten klooster dat nu dienst doet als gemeentehuis. Vanaf hier kunt u de Calvari kerk bereiken met zijn oude houten kruis en uitzicht op Puig de Maria door de 365 treden te beklimmen die zijn omgeven door cipressen. Bent u eenmaal boven heeft u een fantastisch uitzicht tot aan de baai van Pollença en over de vlakte van Mallorca. De Puig de Maria is een 330m hoge heuvel met een gotische klooster.