Excursies Cala Millor Mallorca

Cala Millor is een prima strandbestemming, daarnaast zijn er diverse excursies mogelijk. Cala Millor ligt aan de oostkant van Mallorca aan één van de mooiste baaien van het eiland. Door het uitgestrekte witte zandstrand en het heldere water is dit een aangename plek om uw vakantie door te brengen. De lange boulevard met winkeltjes nodigt uit voor een heerlijke wandeling. Ook in het gezellige autovrije centrum zijn verschillende winkeltjes, restaurants en een aantal bars voor het avondvertier te vinden. Misschien wilt u iets meer dan alleen bruin bakken tijdens uw vakantie, hieronder zal ik proberen enkele excursies in Cala Millor of directe omgeving te beschrijven.


  1. De zee in Cala Millor is kalm en helder, daardoor uitstekend geschikt om te gaan snorkelen. De beste plaats om veel vissen te zien is Cala Bona, waar de rotsachtige landtong de thuisbasis is van de barracuda. Via de promenade bent u er na 15 minuten wandelen.
  2. De Internationale hete luchtballonen festival vindt jaarlijks plaats tijdens de laatste 5 dagen van oktober, meer dan 50 hete luchtballonen uit Europa en de VS kleuren de hemel. U kunt een ticket kopen en zelf meevaren.
  3. Net aan de rand van het naburige Sa Coma vindt u de auto safari zoo. Leuk voor de kinderen, want hier rijdt u over een 4 kilometer lang parcours langs zebra's, giraffen, leeuwen en olifanten. Haal wel even de antenne van het dak van uw auto, de apen kunnen grote schade aanrichten, of maak gebruik van de mini trein. . Het park is dagelijks geopend van 09:00 uur tot 18:30 uur.
  4. Cala Millor heeft ook een eigen markt op donderdag van 05:00 uur in de vroege ochtend tot 20:00 uur. Hier kunt u typische tafelkleden of lederen tassen kopen. Op vrijdagochtend wordt in Son Severa op tien minuten rijden een grote straatmarkt gehouden, waar vooral veel fruit en groente wordt aangeboden, maar ook souvenirs gesneden uit olijfhout.
  5. Wilt u eens echt paella eten, dan kunt u terecht in restaurant Tia Jass, Avenida del Bon Temps 26, in dit moderne restaurant een aantal straten vanaf de promenade, staan authentieke Mallorcaanse gerechten op het menu, zoals konijn, inktvis, kreeft, paella, maar ook vegetarische gerechten. Het is ook een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking, om 21:30 uur is er dan ook geen stoel meer te krijgen.
Natuurlijk worden er vanuit Cala Millor ook excursies aangeboden naar Palma en naar Alcudia, Met de bus kunt u trouwens zelf het hele eiland ontdekken, anders kunt u natuurlijk altijd een auto huren.
Bent u vervolgens nog niet moe en wilt u dansen, dan moet u naar Disco Karussel. Hier komt de internationale toerist, maar ook de lokale bewoner. Live muziek, strip shows, artiesten, dansers, drie bars en de DJ die iedereen in beweging weet te krijgen. Daarnaast is er nog La Havanna (disco bar) , de Chaplin Bar, Rock cafe,  Hollywood bar, Disco Space en Piccadilly bar.
U hoeft zich in Calla Millor nooit te vervelen, er is 24 uur per dag altijd wel iets te beleven.