Palma voor gevorderden

 Palma de Mallorca is een must in het vakantieprogramma van eilandtoeristen. Zeker wanneer een van de zeldzame wolken aan de Mallorcaanse lucht hangt, wordt de Balearische metropool herinnerd en wordt een min of meer spontaan sightseeingprogramma gestart.

Daarna wordt de kathedraal van La Seu bewonderd of wordt er een wandeling gemaakt naar de Placa Major, de grote toeristische ontmoetingsplaats in de oude stad. In het hoogseizoen van Palma zit het er vol - en u kunt er zeker van zijn dat het het drukst is in de bekendste toeristische trekpleisters. Een beetje voorbereiding kan geen kwaad om charmante en opwindende plaatsen te leren kennen, die niet bij alle toeristen bekend zijn.

De hoofdstad van Mallorca heeft in de meer dan 2000 jaar van haar bestaan ​​immers genoeg tijd gehad om bezienswaardigheden te produceren.

Waar de Arabieren baadden

Geen woord tegen La Seu of andere hotspots voor mooie foto's.  De Kathedraal van Palma is een gigantische gotische versterkte kerk en kijkt terug op 800 jaar bouwgeschiedenis. Het is een heilige stad op zich, en een serieuze rondleiding door het zal een hele dag duren. Maar in hun schaduw liggen edelstenen die gemakkelijk over het hoofd worden gezien.

Bijvoorbeeld het Arabische bad, Banys Àrabs. Er is veel kwaad geschreven over de Moorse heerschappij in Spanje. Dit gaat voorbij aan het feit dat de Arabieren een hoogontwikkelde cultuur naar het Europese continent brachten. Het Arabische bad is het laatste van in totaal vijf historische openbare baden. Een bescheiden ingang aan de Carrer Can Serra leidt naar een prachtig aangelegde binnentuin - een rustig, esthetisch toevluchtsoord weg van de drukte van de stad (toiletten zijn ook beschikbaar).

De Banys Àrabs bestaat voornamelijk uit het caldarium, een stoombad dat wordt ondersteund door delicate zuilen. De slimme constructie leidt water over stenen platen, die zijn verwarmd door de afvoerlucht van een keuken onder het caldarium. Tegenwoordig zou men spreken van duurzaamheid.

De Mallorcaanse Les Halles

Ben jij een van die mensen die zou willen dat je een tijdmachine had om de legendarische "Les Halles" van Parijs te bezoeken? – Dan mag je de Mercat de l’Olivar in Palma de Mallorca niet missen. De grootste markthal van de stad werd gebouwd in 1951 en is nu populairder dan ooit. Huisvrouwen, fijnproevers, koks, restaurateurs en natuurlijk toeristen komen hier allemaal samen. 115 stands op 1100 vierkante meter! Een symfonie van geuren, kleuren en vormen die de zintuigen van elke bezoeker boeit en het water in de mond doet lopen. Een marktrestaurant, sushi-, vis- en tapasbars zorgen voor de bevrediging van ontwaakte verlangens. Opgewonden genieten en urenlang luisteren en observeren - de Mercat d'Olivar is een gastronomisch kunstwerk. Het is centraal gelegen aan de Placa de l'Olivar.

Santa Catalina - van het vissersdorpje tot de trendy wijk

Er is La Seu, er zijn de oude stadsstraten, er zijn de winkelstraten rond de Placa Major. Buiten deze populaire plaatsen zijn er wijken in Palma waar toeristen zelden verdwalen. Een geheime tip is de trendy wijk Santa Catalina, een gebied waar ooit Mallorcaanse vissers woonden, op minder dan 15 minuten lopen van de kathedraal. Vroeger hoorde Santa Catalina niet bij Palma maar bij Andratx, en zelfs vandaag de dag zeggen de oudere bewoners van de buurt dat ze naar Palma gaan als ze de voormalige grens, de bedding van Sa Riera, oversteken. Het huidige Santa Catalina is vooral een kwart van de club- en restaurantscene. Geen ander deel van de stad heeft zoveel interessante bars en restaurants als hier. Vanuit het centrum van het plezier nodigen de markthal Santa Catalina, de straten en steegjes van de voormalige armenwijk uit tot een culinaire reis.

Patio-oases en winkelparadijs

Wist je dat Palma de Mallorca de grootste oude binnenstad van Europa heeft? Romeinen, Italianen, Arabieren en natuurlijk de Catalanen bouwden dit labyrint, de wirwar van steegjes en trappen. Het moet gebeuren dat zelfs Mallorca-kenners hier verdwalen. Maar dat is niet erg, want elk pad en rustpunt in dit historische doolhof is een genot. Een bijzondere wereld wacht op u in de patio's, de binnenplaatsen van de huizen en stadspaleizen, waarvan de planten, sculpturen, fonteinen en oude bestrating de bezoeker omringen met de adem van vroegere eeuwen. Als je eenmaal de rust en plechtigheid van deze historische plaatsen hebt geabsorbeerd, stort je jezelf in het winkelparadijs van de steegjes rond de Placa Mayor voor contrast. Iedereen die zegt niets te hebben gevonden na het struinen door de talloze boetieks, studio's, fabrieken, mode- en schoenenwinkels, heeft niet echt gezocht.

Patio-oases en winkelparadijs

Wist je dat Palma de Mallorca de grootste oude stad van Europa heeft? Romeinen, Italianen, Arabieren en natuurlijk de Catalanen bouwden dit labyrint, de wirwar van steegjes en trappen. Het moet gebeuren dat zelfs Mallorca-kenners hier verdwalen. Maar dat is niet erg, want elk pad en rustpunt in dit historische doolhof is een genot. Een bijzondere wereld wacht op u in de patio's, de binnenplaatsen van de huizen en stadspaleizen, waarvan de planten, sculpturen, fonteinen en oude bestrating de bezoeker omringen met de adem van vroegere eeuwen. Als je eenmaal de rust en plechtigheid van deze historische plaatsen hebt geabsorbeerd, stort je jezelf in het winkelparadijs van de steegjes rond de Placa Mayor voor contrast. Iedereen die zegt niets te hebben gevonden na het bladeren door de talloze boetieks, studio's, fabrieken, mode- en schoenenwinkels, heeft niet echt gezocht.