Cala Tuent Mallorca

Cala Tuent, gelegen aan de noordwestkust van Mallorca, is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen. De baai ligt aan de voet van het Tramuntana-gebergte. De dichtstbijzijnde stad is Sa Calobra. Het kustplaatsje ligt op ongeveer zeven kilometer van de baai en is bekend om de Torrent de Pareis.

De Cala Tuent heeft een 180 meter lang zandstrand. Het strand is minder geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Hoewel er nauwelijks golven zijn, wordt het zacht glooiende strand afgewisseld met talloze kiezelstenen. Er is ook geen verhuur van strandstoelen en parasols.

Het gelijknamige restaurant bevindt zich in Finca "Es Vergeret" boven Cala Tuent. Het menu bevat typische Mallorcaanse en mediterrane gerechten. Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur, maandag is een vrije dag.

Aangezien er geen bussen stoppen bij Cala Tuent en de toegang alleen mogelijk is via een smalle kronkelige weg, zijn er zelfs midden in de zomer geen massa's toeristen. Als alternatief is de baai ook per boot te bereiken. Dit kan vanuit de kustplaats Port de Sóller.