Torrenova een gezellige badplaats op Mallorca

Torrenova op Mallorca is een geweldige bestemming voor families, gelegen op een rustige heuvel met uitzicht op de fonkelende blauwe Middellandse Zee, met alle actie van het nachtleven van Magaluf op loopafstand.

Torrenova is een kleine badplaats, dat bijna naadloos aansluit op de buren Palma Nova en Magaluf.
Torrenova ligt op de landtong van een schiereiland in het zuidwesten van Mallorca en is rustiger dan de overige twee badplaatsen. Torrenova is een toevluchtsoord voor gezinnen en mensen die liever in een rustige plaats verblijven, maar toch actie om de hoek kunnen vinden.
De hierboven genoemde badplaatsen zijn bijna volledig samengesmolten, u wandelt dus heel gemakkelijk van de een naar de andere plaats. 
Deze mooie plek trekt elke zomer een groot aantal bezoekers, van wie velen trouw terugkeren jaar na jaar,  in de veilige wetenschap dat ze de perfecte familie vakantie zullen hebben, in een vriendelijke en veilige omgeving met een prima sfeer.
Torrenova is populair bij Britse toeristen, maar ook om te wonen en te werken. De ligging op de landtong maakt het tot een zonnig hoekje, met het glorieuze zandstrand Son Matias.

Het strand heeft alle voorzieningen die u kunt verwachten, natuurlijk zijn er ligbedden en parsols te huur, is er bewaking en EHBO aanwezig.  U kunt actief deelnemen aan diverse watersporten zoals: jetskiiing, snorkelen en duiken.

Torrenova heeft tal van faciliteiten: bars, restaurants en winkels langs de aantrekkelijke kustlijn. In de restaurants worden ook typische Engelse en Britse gerechten geserveerd, waarbij eveneens favoriete bieren uit Groot-Brittannië en Ierland op de kaart staan. Verse lokale gerechten, visgerechten en zeevruchten staan ook op het menu. In de sportbars worden diverse live evenementen, waaronder voetbalwedstrijden getoond.
Torrenova is populair bij de Britse ex-pats en vakantiegangers en het is een thuis ver van huis voor de Britse bezoekers, met de Britse menu's, pubs en tv-programma's.
Er zijn tal van souvenirswinkeltjes, winkels waar u kleding en strandkleding kunt kopen.
U kunt op donderdag en zaterdag de markt bezoeken voor meer koopjes en streekproducten.
Auto's, motoren en bromfietsen kunt u huren, om zo de omgeving te verkennen.

Torrenova is een is een goede uitvalsbasis voor leuke familievakanties, dicht bij waterparken, karting en golfbanen,  met veel amusement en springkastelen voor kleintjes.

Torrenova ligt op ongeveer 15 km van de luchthaven van Palma, de transfer van de luchthaven bedraagt meestal rond de 20-30 minuten.