Auto huren Mallorca tips

Mallorca is een eiland voor ontdekkingsreizigers. Er zijn hier zoveel interessante en gevarieerde excursiebestemmingen dat het boeken van een huurauto voor avontuurlijke vakantiegangers een absolute must is. Bij het boeken van een huurauto op Mallorca geldt echter het volgende: Voorbereiding is alles! Als je valkuilen kent, zoals verborgen extra kosten, trap er dan niet in. Onze checklist helpt u bij het maken van ontspannende uitstapjes in de gehuurde auto.

Niets is vervelender dan direct na de vlucht in de rij te staan ​​bij de balie van een huurauto. Dit tast niet alleen de vakantievreugde aan, maar belast ook de zenuwen van alle medereizigers en vooral kinderen.

Houd u aan de verkeersregels
Voordat u in uw huurauto stapt, dient u zich kort vertrouwd te maken met de belangrijkste gedragsregels voor het wegverkeer op Mallorca. In Spanje mag je vanaf je 18e een auto besturen, maar op Mallorca kun je pas op 21-jarige leeftijd een auto huren. En uw rijbewijs moet op dit moment minimaal een jaar oud zijn. Op Mallorca gelden, net als in heel Spanje, de volgende snelheidslimieten: 50 in de bebouwde kom, 90 op landwegen, 120 op snelwegen. Voor rijden onder invloed geldt de volgende regel: Beginnende bestuurders mogen de eerste twee jaar niet meer dan 0,3 promille alcohol in hun bloed hebben; voor alle andere bestuurders geldt de 0,5-alcohollimiet. Als er veel verkeer is op de snelweg of in de bebouwde kom, moet u in het eerste derde deel van de oprit wachten tot u kunt invoegen.

Vergelijken loont
Koop geen kat in een zak. Dankzij internet is het nu gemakkelijk om prijzen en voorwaarden van dienstverlenende bedrijven te vergelijken. Bezoek minimaal drie portals die autoverhuurbedrijven op Mallorca transparant maken. U trapt dus niet in vermeende koopjes met verborgen kosten. Het is handig en draagt ​​bij aan een ontspannen start van uw vakantie als u uw huurauto op tijd online boekt. Op het scherm kunnen de prijzen van extra's zoals navigatieapparatuur en kinderzitjes geconcentreerd en zonder tijdsdruk worden gecontroleerd en kunnen de voorwaarden en kosten van de af te sluiten verzekering worden gecontroleerd.

Boek tijdig
Vraag en aanbod regelen de prijs, dat leren we in de basislessen. Boekt u uw huurauto pas kort voor aanvang van uw vakantie in het hoogseizoen, dan is de keuze aan modellen klein en de huurprijs hoog. Kijk dus zo vroeg mogelijk rond voor uw huurauto. Houd bij het bepalen van de huur- en inleverdata rekening met het volgende: Een huur dag is 24 uur bij autoverhuurbedrijven. Als u uw auto gisteren om tien uur 's ochtends heeft opgehaald en vandaag om twaalf uur 's middags weer inlevert, wordt de extra twee uur meestal als een volledige huur dag in rekening gebracht. Plan dus bij het inleveren van de auto voldoende tijd om binnen de huidige periode van 24 uur te blijven.
Verzeker de auto goed
Alleen met een goede verzekering kunt u ontspannen het eiland rondrijden met uw huurauto. De enige variant waarmee u aan de veilige kant zit, is de omniumverzekering zonder eigen risico. Maar let op: in Spanje is het wettelijk minimum verzekerd bedrag voor letselschade slechts 350.000 euro. Zorg ervoor dat uw verzekering een garantie van een Nederlandse verzekeringsmaatschappij bevat. Deze overeenkomst staat ook bekend als de "Mallorca-politie". Helaas komt het keer op keer voor dat huurauto's en de juiste verzekering online zijn geboekt en het lokale verhuurbedrijf de noodzaak van een aanvullende verzekering deed alsof. Raak niet betrokken bij dit soort verkooptrucs. Als u een omniumverzekering zonder eigen risico heeft met Mallorca Polis, kunt u met een gerust hart op pad.

Controleer de auto
Eindelijk een auto! Berg nu snel je bagage op en zoek de afstand. Stop! Iedereen die met zijn huurauto richting het hotel rijdt zonder het voertuig eerst goed te controleren, kan bij het inleveren voor vervelende verrassingen komen te staan. Er moet in ieder geval een opleveringsrapport worden bijgehouden en alle gebreken worden opgenomen in een lijst met gebreken. Let op de profieldiepte van de banden: drie millimeter is verplicht. U mag uw huurauto alleen in ontvangst nemen als het licht goed werkt. Controleer de ramen van de auto op steenslag en scheuren. Bekijk de rubberen lippen van de ruitenwissers en controleer de niveaus van de koel- en ruitensproeiervloeistoftanks. Controleer de functionaliteit van extra apparatuur zoals het navigatieapparaat en kinderzitjes. Onthoud: elk defect dat u over het hoofd hebt gezien bij het ophalen van het voertuig, kan later aan u worden gefactureerd.
Pas op voor de kleine lettertjes!

Als u uw huurauto vanuit huis online boekt, kunt u in alle rust de contractvoorwaarden bestuderen. Maar hetzelfde geldt voor iedereen die zijn vakantievoertuig alleen ter plaatse boekt: neem de tijd om het contract zorgvuldig door te lezen voordat u het ondertekent. Sommige autoverhuurbedrijven verbergen graag aanvullende diensten zoals voertuigupgrades of pechhulp in kleine lettertjes in hun contracten en verhogen mogelijk het factuurbedrag met hen.

Kostenval voor brandstofregeling
Bij het tanken van een huurauto zit de duivel in de details. Als een autoverhuurbedrijf u aanbiedt om de auto met een volle tank over te nemen en deze met een lege tank in te leveren, klinkt dat op het eerste gezicht als een aantrekkelijke service. U hoeft zich geen zorgen te maken over het tanken wanneer u de auto ophaalt of inlevert. In feite is deze overeenkomst echter nadelig voor de klant van de huurauto. Je rolt de parkeerplaats van de autoverhuurder niet met de laatste druppel benzine op. Geef het resterende bedrag in de tank dus aan de verhuurder. Het is vervelend, maar misschien draaglijk. De forfaitaire servicekosten die de meeste verhuurbedrijven in rekening brengen voor het tanken van het voertuig met de regel vol-leeg zijn onaanvaardbaar. De klant betaalt niet de zuivere benzineprijs, maar krijgt tot het dubbele van de tankstation prijs op zijn rekening. Dergelijke verfijningen zijn alleen te voorkomen als u bij de verhuurder aandringt op de vol-vol-regel, zoals in Nederland gebruikelijk is bij huurauto's: u krijgt de auto met een volle tank en geeft hem weer met een volle tank terug. U betaalt dus alleen voor de benzine die u daadwerkelijk verbruikt en geen cent meer.

Bewaar de brandstof bon
Er zijn klanten van autoverhuurbedrijven die bij het tanken alles correct hebben gedaan (van vol naar vol) en toch een forfaitaire brandstoftoeslag krijgen omdat het verhuurbedrijf ervan uitgaat dat het voertuig niet goed is afgetankt. U kunt zich alleen met bewijsmateriaal tegen dergelijke invallen beschermen. Bewaar de brandstof bon goed. En maak een foto van de brandstofmeter.

Kies de juiste auto
Bespaar niet aan de verkeerde kant. Het prijsverschil tussen een kleine en een grotere autoklasse is niet zo groot als de ergernis over een leenauto waar de kinderen wel in passen, maar niet de bagage. Als u met uw huurauto niet alleen korte uitstapjes naar de culturele hoogtepunten van het eiland plant, maar ook met uw kinderen richting het strand of van het vliegveld naar het hotel wilt sturen, moet er ruimte zijn voor bagage. Dus: Het is beter om een ​​maat groter te kiezen - vooral omdat veel verhuurbedrijven de grootste modellen van een klasse op hun websites tonen, maar kleinere versies in de garage hebben.

Geef dieven geen kans

Mallorca is zeker geen bolwerk van autodiefstal - maar ook hier zijn dergelijke misdaden aan de orde van de dag. De huurauto's van vakantiegangers, vaak gemarkeerd met grote stickers, trekken dieven aan omdat ze hopen op roekeloosheid en bijzondere kostbaarheden. Parkeer uw huurauto indien mogelijk op drukke plaatsen en straten. Laat geen tassen of andere dingen in de auto achter die aantrekkelijk zijn voor dieven. Neem de GPS mee en laat het lege dashboardkastje open - dan verliest uw gehuurde voertuig snel zijn aantrekkingskracht.

Een huurauto geeft u de vrijheid die u op Mallorca nodig heeft om de verscheidenheid aan landschappelijke en culturele hoogtepunten van dit prachtige eiland te ontdekken. Als u zich aan onze eenvoudige gedragsregels en voorzorgsmaatregelen houdt, profiteren u en uw gezin van het huren van een auto vanaf het boeken tot het inleveren van het voertuig. Voorbereiding is de eerste stap naar ontspanning!