Wanneer Mallorca bezoeken?

Met meer dan 300 dagen zon per jaar is het weer op Mallorca moeilijk te verslaan. Het ontvangt ongeveer 1.300 meer uren zonlicht per jaar dan de meeste Noord-Europese landen. Dat is gemiddeld 3 uur meer per dag! Dus wanneer is het de beste tijd om Mallorca te bezoeken?

Volg de kalender en vanaf januari geniet je van langere daglichturen en temperaturen van gemiddeld rond de 20 graden. Hotels zijn alleen open in Palma en  u kunt profiteren van een aantal leuke aanbiedingen.

Als extra bonus garandeert een bezoek in januari of februari dat je Mallorca ziet in een van de beste outfits - vier miljoen amandelbomen in volle bloei, een werkelijk prachtig gezicht. De kwaliteit en verscheidenheid aan winkels zijn vergelijkbaar met die van elke grote Europese stad, er heerst geen grote drukte en je zou in korte mouwen kunnen winkelen!

Of u kunt zich aansluiten bij de duizenden fietsers en wandelaars die profiteren van het weer en van Mallorca hun 'wintervakantiehuis' maken.

De lente komt vroeg in Mallorca. Kusthotels beginnen open te gaan en de zee temperatuur stijgt. In maart staat Mallorca in volle bloei met wilde bloemen en madeliefjes van geel en wit die de valleien en vlaktes bekleden. De wegen zijn vrij leeg en hoewel het misschien nog niet warm genoeg is om op het strand te liggen, is de temperatuur precies goed onder een blauwe lucht met langere zonuren.

Het eiland komt pas echt op gang met Pasen en Semana Santa is een van de belangrijkste weken op de Mallorcaanse kalender. Er zijn spectaculaire en kleurrijke processies in elke stad en elk dorp.

De zomer is heet en de hotelprijzen zijn hoog omdat het hoogseizoen is. De Nit de Foc (Night of Fire) wordt eind juni over het hele eiland gevierd, maar het grootste feest is in Palma. Gevierd aan de vooravond van Sant Joan, zul je vreugdevuren zien, vuurwerk horen en getuige zijn van 'duivels en demonen' die door de straten rennen.

Juli en augustus zijn de drukste twee maanden van het jaar met ongeveer 9 miljoen passagiers die via de luchthaven van Palma naar een van de 260 stranden van het eiland gaan om koel te blijven.

Strandclubs zijn open en er zijn concerten over het hele eiland, variërend van klassiek (het jaarlijkse muziekfestival in Déia) tot rock, pop en jazz en zelfs enkele topartiesten brengen een bezoek aan het eiland.

September is een mooie maand om te bezoeken en luidt de druivenoogst in die elk jaar wordt gevierd door het negendaagse Festa del Vermar ', een van de oudste feesten in Spanje. Het perfecte excuus om te genieten van een glas lokale wijn. Het weer blijft warm tot ver in oktober en u kunt terugkeren van een dag op het strand, gevolgd door buiten eten. Het eiland voelt rustiger aan en is minder druk.

Kusthotels sluiten rond half november hun deuren. Tegelijkertijd bereidt Palma zich voor op Kerstmis en Nieuwjaar, wat magisch is. Alle hotels worden versierd voor de feestdagen en bieden kerst- en nieuwjaarmenu's voor bewoners en voor de lokale bevolking.

Badend in winterzonlicht ligt deze prachtige mediterrane stad aan de met palmbomen omzoomde blauwe zee en heeft een feestelijke sfeer als geen ander.

In oktober heeft het populaire Balearische eiland Mallorca een heel bijzondere charme. Vakantiegangers genieten van de ontspannen flair van het laagseizoen in de pittoreske baaien of op de ruime stranden. Zelfs in de hoofdstad Palma de Mallorca is het een genot om bij aangename temperaturen door de idyllische steegjes te slenteren of bezienswaardigheden te bezoeken. Voor de kathedraal van St. Mary, een van de meest populaire excursiebestemmingen in Palma, verwachten gasten geen lange wachtrijen meer. Andere plaatsen, zoals de pittoreske baai van Deiá of het strand van Es Trenc, worden veel minder bezocht dan in de zomermaanden. Veel reizigers stellen zich de vraag: is Mallorca de moeite waard in oktober? Het antwoord: Wie verlangt naar rust en ontspanning is bij een herfstverblijf op het eiland op de juiste plek.

Hoe is het weer op Mallorca in oktober?

Als een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius teveel voor je is, kun je tijdens je herfstvakantie uitkijken naar een ideaal klimaat. Hoewel het in het hoofdreisseizoen van juni tot september erg heet en bijna altijd rustig is, verwachten reizigers in de herfstmaanden temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Tijdens een vakantie op Mallorca in oktober is het aangenaam warm. Af en toe zijn er ook dagen waarop de 25 graden Celsius wordt overschreden. Het zeewater is in de zomer opgewarmd, ideaal voor een late zwemvakantie. Met meer dan 20 graden Celsius is de watertemperatuur vergelijkbaar met juni en aanzienlijk warmer dan mei. Enthousiaste actieve vakantiegangers en sporters kunnen zich uitleven zonder al te veel te zweten. Dankzij de occasionele regenval herstellen de mediterrane landschappen zich in de zomer van de hitte.

Accommodaties op Mallorca vindt u in diverse prijsklassen.


Tot € 250,- per persoon.

Tot € 500,- per persoon.

Tot € 750,- per persoon.

Tot € 1.000,- per persoon.

Tot € 1.500,- per persoon.