Tanken op Mallorca


Tanken is een duur genoegen op Mallorca. Nergens in Spanje zijn de prijzen voor benzine en diesel zo hoog als op het Baleareneiland. Het netwerk van tankstations is goed ontwikkeld op Mallorca.

Hoge brandstofprijzen op Mallorca

Chauffeurs die Mallorca met hun eigen auto bezoeken of ter plaatse een huurauto gebruiken, krijgen onvermijdelijk te maken met hoge brandstofprijzen. De Balearen zijn een dure regio als het om brandstof gaat. Een liter superloodvrij kost tot 10 cent meer dan op het Spaanse vasteland. Er zijn ook grote verschillen in brandstofprijzen binnen het eiland. De regio rond de hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca, heeft de hoogste brandstofprijzen. De prijzen per liter voor benzine en diesel in de vakantieregio's aan de kust zijn eveneens ambitieus. Brandstof is vaak aanzienlijk goedkoper buiten de toeristische routes in het binnenland van Mallorca. Als u met een huurauto de steden Sineu of Inca bezoekt voor uw vakantie op Mallorca, moet u onderweg stoppen bij een benzinestation om te tanken.

Locaties van benzinestations en brandstofsoorten

Benzinestations vindt u meestal aan de rand van grotere steden. In het stadscentrum is het meestal niet mogelijk om de tank te vullen. Er zijn ook regelmatig benzinestations aan de snelwegen van Mallorca. Op Mallorca worden superloodvrije brandstoffen met een octaangetal van 95 en 98, evenals dieselbrandstof aangeboden. Dit laatste is echter niet bij alle tankstations verkrijgbaar. Super 95 wordt Gasolina noventa y cinco genoemd en Super 98 wordt Gasolina noventa y ocho genoemd.

Gas-Óil of Gasóleo zijn veel voorkomende namen voor diesel. U moet waakzaam zijn bij tankstations met service. De tankstation bediende kiest automatisch de duurste brandstof als u niet oppast. Een kleine fooi is op Mallorca gebruikelijk voor service en dient te worden betaald aan de medewerker van het tankstation. Als u de auto vol wilt laten tanken, kondigt u de beslissing aan met het woord “Lleno”.

Nieuwe trend: laadpalen voor elektrische auto’s

Elektrische auto’s zijn de laatste tijd te zien in de straten van Mallorca. Sommige autoverhuurbedrijven hebben al elektrische auto’s aan hun assortiment toegevoegd en bieden de elektrische voertuigen te huur aan. Als u voor een dergelijk model kiest, ontvangt u een elektriciteitskaart die u moet betalen bij de overdracht van het voertuig. Je kunt de accu’s opladen bij verschillende laadstations. De grootste dichtheid vindt u in de hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca. Laadpalen voor elektrische auto's vind je ook in Palmanova, Port Adriano, Sóller aan de westkust van Mallorca en Manacor. Het Spaanse nutsbedrijf Endesa heeft snel laadstations geïnstalleerd in ondergrondse parkeergarages en in de openbare straten van Palma. Het laadproces bij deze laadstations duurt tussen de 15 en 30 minuten.