Campings op Mallorca

Rustige en afgelegen vakanties op een camping in de ongerepte natuur zijn duidelijk de trend. Steeds minder mensen willen in volle hotels of overvolle faciliteiten verblijven. De vraag naar individuele overnachtingen neemt toe.

Dat geldt ook voor het vakantie-eiland Mallorca. Het eiland is een van de meest populaire reisbestemmingen in de Middellandse Zee vanwege zijn schoonheid. De pittoreske badplaatsen in de kleine baaien, de olijfgaarden en de bizarre kalkstenen bergen maken het eiland tot een perfecte vakantiebestemming.

Het zonovergoten klimaat van het eiland is ideaal om nachten in de open lucht door te brengen en naar de sterren te staren. Dit type vakantie is geschikt voor jong en oud. Stelletjes, families en vriendengroepjes krijgen waar voor hun geld. Zowel in het ongerepte binnenland als aan de kust vind je sfeervolle plekjes.

Kamperen is alleen maar in opkomst op Mallorca, tot nu toe zijn er enkele officiële plekken waar tenten kunnen worden opgezet. Soms moet je creatief zijn als je je camper wilt parkeren. Het loont de moeite om vooraf een parkeerplaats op een van de campings te reserveren.

Op veel plaatsen is het toegestaan ​​om de camper te parkeren, maar kamperen in de wildernis is op Mallorca verboden. Vooral in de zomer is het risico op brand groot. Toch is het geen probleem om het massatoerisme te ontvluchten en een rustige plek te vinden.

Tip: Zoek naar officiële "zonas de acampada". Kamperen is legaal in deze zones. Meestal zijn deze ruimtes erg eenvoudig en hebben ze geen sanitair.

Mallorca vakantie: de beste reistijd voor kampeerders

Het klimaat heeft het goed gemeend met Mallorca, zelfs in de winter daalt de temperatuur zelden onder de 10 graden Celsius.  In mei is het eiland al op een zeer aangename 20 graden Celsius.

In juni, juli en augustus lopen de temperaturen op tot 30 graden Celsius. Vanaf september dalen de temperaturen langzaam naar 26 graden Celsius, terwijl in december rond de kerst de temperaturen rond de 13 graden Celsius liggen.

In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. Een enkele regenachtige dag in juli is niet ongewoon. In de zomer kun je op Mallorca zonder regenkleding. September heeft de meeste neerslag met 9 regenachtige dagen. Het amandelbloesemseizoen, januari en februari, is bijzonder aantrekkelijk. Het hele land bloeit roze. Deze periode is ideaal voor een kampeervakantie op Mallorca.

De top 5 campings op Mallorca

Je reist comfortabel met de camper naar Mallorca of neemt je kampeeruitrusting mee!

  1. Sa Font Coberta bij Lluc: Deze camping is de bekendste camping van Mallorca. Het is daarom de moeite waard om van tevoren te reserveren, anders loop je het risico dat de ruimte volgeboekt is. In totaal zijn er zo'n 300 plekken voor tenten in de buurt van het klooster. Campers hebben een apart gedeelte. Het sanitair is niet geweldig, maar het doet zijn werk. Kleine extra's zijn gezellige zitjes en een openhaard.
  2. Camping  S’Arenalet : In het noordoosten van de eilanden ligt deze kleine, bijzondere camping in de gemeente Arta. De ruimte zelf is vrij eenvoudig, er zijn douches met koud water. De plaats ligt vrij afgelegen en is alleen te voet bereikbaar. De bagage wordt vervoerd door de verhuurder. In de omgeving is er een zeer mooie baai en het natuurpark Península de Llevant.
  3. Camping Es Pixarells: Deze plaats ligt midden in de bergen in het noorden van het eiland. Om precies te zijn tussen Lluc en Pollencia. Met slechts zo'n 30 plaatsen is het vrij klein, maar dit garandeert veel rust en afzondering. De overdekte zithoek met open haard is het hoogtepunt van deze ruimte. U dient uw eigen drinkwater mee te nemen.
  4. Camping La Trapa: Deze camping is eigenlijk geen officiële camping, maar een natuurgebied, waar je na aanmelding gratis kunt overnachten. Aanmelden is een beetje lastig omdat je toestemming nodig hebt van de eigenaar en het ministerie. Registratie kan weken duren en moet daarom van tevoren gebeuren. Op het punt waar kamperen is toegestaan, is er geen sanitair, elektriciteit of water. Open vuur is van mei tot oktober niet toegestaan. In de overige maanden heeft u een vergunning nodig. Als u een echte buitenvakantie plant, weg van de drukte, bent u hier aan het juiste adres.
  5. Hipocampo bij Cales de Mallorca: Als kamperen in de wildernis je iets te avontuurlijk lijkt, dan ben je beter af met camping Hipocampo. Deze plaats ligt direct naast een klein hostel dat ook kamers verhuurt. Indien nodig kun je hier een kamer huren en op een kamer slapen. Het strand ligt op slechts een kilometer van het plein en is ideaal om te zonnen en lekker te zwemmen.
Kampeeruitrusting Mallorca
Een vakantie op de camping in Mallorca is een spannende ervaring voor gezinnen met kinderen tijdens de zomervakantie!
Op Mallorca moet je echt alles meenemen wat je nodig hebt om te kamperen. Aangezien de campings qua uitrusting niet te vergelijken zijn met Europese campings, kunt u het beste alles wat u nodig heeft in uw bagage hebben. Behalve een droge standplaats, hele simpele koude douches en vuurkorven vind je er meestal niet veel.
Het belangrijkste is om voldoende drinkwater mee te nemen. Drinkwater is op de meeste plaatsen schaars en de zomers zijn heet. Vergeet niet om voor een paar dagen houdbare voedingsmiddelen zoals pasta, rijst en tomatensaus, een kooktoestel, borden en potten mee te nemen.
Als je in een tent wilt slapen, moet je er rekening mee houden dat de grond op Mallorca erg hard, stenig en droog is. Een goed matras is daarom essentieel. De haken in de grond krijgen kan lastig zijn, een hamer is noodzakelijk.
Gebruik professionele kampeeruitrusting voor uw vakantie op Mallorca en vind de juiste camping voor uw behoeften als kampeerder!
In de zomer hoef je je geen zorgen te maken over de kou of de regen. Dikke jassen en paraplu's kunnen thuisblijven. Aan de andere kant neem voldoende zonnebrandcrème mee en  ook een hoed kunt u goed gebruiken. De zomer op het eiland is heet.
Laat niet te veel aan het toeval over en ga goed voorbereid op reis. Goed gesorteerde winkels met kampeerspullen vind je alleen in de grote steden. Vaak zoek je tevergeefs naar ontbijtmogelijkheden en restaurants in de directe omgeving.

Aankomst per camper
Voor Nederlandse en Belgische vakantiegangers zijn er twee manieren om met de camper naar de Balearen te komen. Allereerst moet je natuurlijk door naar Spanje. U moet rekening houden met 4 tot 5 dagen voordat u na de reis ontspannen aankomt. Ook is het belangrijk om rekening te houden met pauzes voor de lunch of het tanken.

Vanuit Barcelona en Valencia kun je vervolgens de veerboten naar Mallorca nemen. Sommige schepen vertrekken ook vanuit  Denia. De veermaatschappijen heten Balencia en Transmediterranea. Je hebt de mogelijkheid om een ​​hut te boeken om in te slapen.
De reistijd is 7 tot 7,5 uur. In totaal vertrekken er 15 veerboten per week vanuit Barcelona naar Mallorca. Afhankelijk van de grootte van de camper liggen de transportkosten rond de 430-500 euro.

Conclusie Kampeervakantie Mallorca: Met een goede voorbereiding is kamperen op Mallorca een prima alternatief voor hotels of vakantieresorts. De campings liggen midden in de natuur en bieden volop ontspanning en rust. Als je de voorkeur geeft aan dieren in het wild boven de drukte van de drukke toeristische plekken, dan is deze vorm van vakantie op Mallorca een echte aanrader.