Orient vakantie Mallorca anders

In een idyllische vallei met de naam Orient gelegen op het zonnige eiland Mallorca vindt u het ongerepte dorpje Orient met slechts 30 inwoners, omringd door een prachtig landschap met unieke bergen op de achtergrond. Te midden van de Serra de Tramuntana, ongeveer 26 kilometer van de Balearen hoofdstad Palma ligt het kleine gezellige dorp, ongerept en met een uniek uitzicht op de bergen. Rust in afzondering en dat vanaf het de eerste minuut, zo moet ik Orient omschrijven, daarbij nog de warmte van haar bewoners. Het centrum van het kleine dorp is gelegen op een lage heuvel en kan gemakkelijk te voet worden bezocht. Wandel door de smalle straatjes en geniet van de idyllische pensions, gezellige cafés en de culinaire hoogstandjes van de regio. De gerechten zijn vaak verfijnd met de beste olijfolie uit de regio, dat wordt gewonnen met behulp van de oude houten molens in de Orient vallei. Het kerkje van Sint Jordi is niet alleen een bezienswaardigheid, maar geldt ook als bedevaartsoord, die vooral op zondag graag naar Orient komen.
Beleef uw vakantie in Orient vanaf de eerste minuut en geniet van zorgeloze dagen in een 4-sterren hotel of in een romantisch landgoed te midden van prachtige olijf- en kersenboomgaarden. In Orient heeft u het idee of de tijd heeft stilgestaan. De vallei lijkt vol met amandel boomgaarden en kudden schapen. Probeer eens de heerlijke appels, die u bij meerdere appelplantages kunt kopen. 
De bijzonderheden van de vallei kunt het beste met uw huurauto verkennen.  Het dichtstbijzijnde dorp Alaro ligt op ongeveer 10 km en het nabijgelegen strand van Puerto de Soller kunt u in ongeveer 20 minuten bereiken. Actief kunt u ook zijn tijdens uw vakantie in Orient. Al wandelend bereikt u de mooiste plekjes van het prachtige Tramuntana gebergte. Als een populaire bestemming voor wandelaars geldt de Puig des Moix aan het Cuber stuwmeer, die 750 meter boven de zeespiegel ligt.