Top 10 avontuurlijke sporten om te doen op Mallorca


In de afgelopen jaren hebben bezoekers van Mallorca het potentieel van het eiland voor avontuurlijke sporten ontdekt. Met een breed scala aan landschappen om uit te kiezen, waaronder prachtig kristalhelder water, rotsachtige kliffen en steile bergpaden, zal dit mediterrane paradijs zelfs de meest extreme adrenalinejunkies tevreden stellen.

Flyboarden

Lopen op water is geen wonder meer. Met flyboarden zweef je over de Middellandse Zee dankzij de hulp van een jetpack die op je rug is bevestigd. Door je verticaal voort te stuwen met de kracht van twee waterstralen die uit je laarzen komen, wordt deze relatief nieuwe sport steeds populairder. Maak je klaar om je beste superheldenmoves te oefenen terwijl je over de zee vliegt. Er zijn veel watersportbedrijven die flyboarden op het eiland aanbieden, u hoeft alleen uw zwemkleding mee te nemen.

Mountain biking

Wielrenners hebben lang geleden de allure van de kronkelende bergwegen van Mallorca ontdekt en tegenwoordig trekken zelfs professionals naar het eiland om te trainen in de Serra de Tramuntana. Het is echter ook een geweldige plek voor mountainbikers, dankzij de honderden kilometers rotsachtige paden die je door enkele van de mooiste berg- en plattelandslandschappen voeren. Mallorca's goed gevulde fietswinkels en deskundige lokale gidsen zijn een bonus.

Duiken

Het eiland Mallorca herbergt enkele van de meest diverse mariene habitats in Europa, voornamelijk dankzij de uitgestrekte Posidonia Oceanica-prairie die zich verbergt onder zijn turquoise wateren. Deze kunnen het beste worden verkend met duikuitrusting, die kan worden geleverd door de vele duikcentra langs de kustlijn van het eiland. Er zijn duikinstructeurs beschikbaar om u naar de beschermde zeegebieden van Mallorca te brengen, zodat u de prachtige onderwaterwerelden rondom het eiland kunt ontdekken.

Jetskiën

Spring op een jetski en cruise over de zee met de snelheid waar jij je prettig bij voelt. Jetskiën geeft je toegang tot verborgen baaien met wit zand rond Mallorca en biedt een ander perspectief om de kustlijn van het eiland te bewonderen.

Rotsklimmen

Mallorca heeft een internationale reputatie als hotspot voor rotsklimmen, en de sport is goed ingeburgerd op het eiland met tal van routes verspreid over het bergachtige en rotsachtige terrein. Er is voor elk wat wils, van gladde muren tot uitdagende overhangen, maar het zijn waarschijnlijk diepwatersolo's die de meeste klimmers naar Mallorca brengen. Beschouwd als een van de puurste vormen van rotsklimmen, is het een gegarandeerd opwindende ervaring om de kalkstenen kliffen van het eiland aan te pakken met alleen de Middellandse Zee om je val te breken.

Windsurfen

Voel de mediterrane bries door je haar en de plons van koel water in je gezicht terwijl je langs de kustlijn van Mallorca vaart. Windsurfen is een uitdagende maar lonende watersport die je een goede adrenalinestoot zal geven. En als je moe wordt, kun je altijd stoppen bij een van de zandstranden van het eiland voor een welverdiende pauze.

Canyoning

Waden door snelstromende rivieren, glijden over rotsen in watervallen en springen van angstaanjagend hoge richels in diepe dompelbaden maken allemaal deel uit van het canyoning-avontuur. Je wordt uitgerust met een wetsuit en laarzen voordat je je gids volgt naar de waterwegen van de Serra de Tramuntana, waar wereldberoemde kloven zijn zoals Sa Fosca of Gorg Blau. Je kunt het zo spannend maken als je wilt, waarbij alle sprongen en glijbanen optioneel zijn.

Coasteering

We sluiten onze lijst af met een van de allround watersporten die er zijn. Coasteering omvat zwemmen, springen, klimmen, klauteren, duiken en kan zelfs peddelen omvatten. Een geweldige manier om alle hoeken en gaten van de spectaculaire kliffen aan de kust van Mallorca te verkennen. Coasteering wordt aangeboden door lokale activiteitenbedrijven op het eiland en kan door het hele gezin worden beoefend.

Wakeboarden

Wakeboarden is altijd leuk voor zowel familie als vrienden om van te genieten als groepsactiviteit.

Palma Nova is een bijzonder populaire plek om te wakeboarden. Welk bedrijf u ook kiest, u hoeft alleen maar langs te komen en zij zullen u voorzien van alle apparatuur die u nodig heeft. Mallorca Wakepark, in de buurt van Alcúdia, is het enige kabelsysteem voor wakeboarden op de Balearen, en als je op een meer bent, heb je de hele dag door die betrouwbare kalme watercondities.

Kitesurfen

Kitesurfen heeft wat meer toewijding nodig om te leren dan sommige andere watersporten, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het echt de moeite waard. Je kunt de kitesurfers aan de kust (off the road) tussen Port de Pollença en Alcúdia niet missen. Het is hier meestal winderig, dus het biedt uitstekende omstandigheden voor kitesurfers, om nog maar te zwijgen van een hoog aangeschreven kitesurfschool die lessen en zomerkampen voor kinderen aanbiedt. Het is ook populair in het zuidwesten van het eiland, langs Playa de Palma, de thuisbasis van een aantal kitesurfscholen.