Tapas Mallorca

Tapas zijn veel meer dan alleen eten in Spanje,  het is een instelling die de ontspannen maaltijden van de Spanjaarden perfect weergeeft. De laatste tijd creëren enkele van de beste restaurants op Mallorca nieuwe, fantasierijke manieren om deze gerechten te bereiden.

Het delen van een selectie van kleine, heerlijke hapjes met een glas wijn is een geweldige manier om die zwoele zomeravonden in Mallorca door te brengen. In onderstaande restaurants is het mogelijk om klassieke tapas te proberen met een eigentijdse draai naast compleet vernieuwende gerechten, waaronder oude favorieten zoals 'patatas bravas', gehaktballetjes en octopus geserveerd op een iets andere (en waarschijnlijk nog lekkere) manier. Wilt u ook eens moderne tapas proberen in Palma op het zonnige Mallorca, hieronder vindt u een beperkt overzicht van de top 5 plaatsen.

  1. Can Cera Gastro Bar. De gastro-bar van het Can Cera Boutique Hotel serveert prachtig gecreëerde tapas op de prachtige binnenplaats van een 13e-eeuws herenhuis in de achterstraten van het oude centrum van Palma.  Dit romantische restaurant gebruikt alleen verse, seizoensgebonden producten en de chef-kok creëert bijgewerkte versies van mediterrane klassiekers. 'Portobello paddenstoelen carpaccio, Parmezaanse kaas, truffel en amandelen' en 'tomaat en avocado-tartaar met zalmkuit' naast meer traditionele lokale gerechten zoals 'Iberische ham', 'ambachtelijke kazen' en 'zelfgemaakte kroketten'. Met een onberispelijke service staan ​​de medewerkers altijd voor u klaar om aanbevelingen te doen.
  2. Ombu restaurant.  Gelegen in het hart van het centrum van Palma, is het terras van Ombu's restaurant een geweldige plek om te genieten van een heerlijke cocktail, een aantal creatieve tapas. Met behulp van hoogwaardige Spaanse producten in combinatie met internationale invloeden is dit restaurant een van de meest populaire in Palma, dus zorg ervoor dat u van tevoren reserveert. 'Octopus carpaccio met Thais schuim', 'Burrata, gemengde tomaten, basilicum en honingolie' of hun 'Andalusische stijl inktvis met limoenmayonaise' zijn slechts enkele van de toppers. Voor een zoetekauw sensatie is hun beroemde 'Gouden ei', een chocolade bom, een must! Dit restaurant is ook ideaal voor grote groepen en speciale gelegenheden dankzij hun groepsmenu's en een privé-eetgedeelte.
  3. Tast Club restaurant. In de loop der jaren heeft Tast Club een behoorlijke naam voor zichzelf gecreëerd. Terwijl Tast Culinary Projects de oprichters zijn van een paar zeer succesvolle restaurants in de stad, waaronder Tast Unio, El Nautico, Ram Bar en Tast Avenidas, die allemaal zijn gespecialiseerd in tapas, blijft Tast Club de show stelen. Perfect weggestopt in een zijstraat in de buurt van het belangrijkste winkelgebied in het centrum van de stad, dus het zou het perfecte einde kunnen zijn van een dagje winkeltherapie in de stad.  Het stijlvolle interieur weerspiegelt zich in het menu, terwijl innovatieve creaties in de Raw Bar zoals 'Steak tartare' en 'Lobster ceviche' verschijnen naast enkele meer traditionele favorieten, waaronder 'Iberische ham en een 'kaasplankje'. Wees gewaarschuwd, dit restaurant is zo populair dat u dagen van tevoren moet reserveren om een ​​tafel te krijgen.
  4. Wijnbar. Deze moderne wijn- en tapasbar bevindt zich in een oude straat in het oude centrum van Palma. Wijnliefhebbers en wijnkenners die graag een breed scala aan Mallorcaanse wijnen proberen moeten een bezoek brengen aan deze wijnbar.  Vraag gewoon om een ​​van hun smartcards om hun assortiment van 48 wijnen uit de Balearen en Spanje per glas te proeven. U kunt natuurlijk een aantal van hun eersteklas tapas bestellen. als u op zoek bent naar dadels met bacon, knoflook garnalen, dan vindt u het hier samen met unieke gerechten zoals 'gegrilde groene asperges met Mahon-kaas', vraag het personeel gewoon wat goed zou gaan met uw wijn.
  5. San Juan gastronomische markt. Voor een echte food ervaring gaat u naar de San Juan gastronomische markt. een oud modernistisch gebouw dat onlangs is veranderd in een paradijs voor fijnproevers. Hun 17 kraampjes serveren alles, van pizza, hamburgers, sushi en Thais tot verse zeevruchten, Spaanse omelet en Mallorcaanse tapas. De lokale bevolking en toeristen reizen van heinde en verre om te genieten van het brede scala aan culinaire hoogstandjes en ik garandeer u dat het de reis zeker waard is.
Mallorca heeft veel te bieden voor alle fijnproevers die er zijn. Dit is slechts een kleine selectie van restaurants en bars waar tapas en andere heerlijke Spaanse gerechten op het eiland worden geserveerd.