Sa Pobla authentiek Mallorca

In het noordelijke deel van Mallorca, een beetje landinwaarts, bevindt zich de stad Sa Pobla in de regio Raiguer. Als gevolg van de vruchtbare bodem vestigden zich hier reeds mensen in de talayotische periode. Tijdens de Arabische overheersing bevond zich op deze plek een nederzetting genaamd Huyalfalas.

Onder koning Jaume de tweede groeide de nederzetting uit tot het huidige Sa Pobla. Vroeger werd Sa Pobla ook wel het land van de duizend molens genoemd. Nog steeds staan in Sa Pobla en haar omgeving vele molens. Momenteel heeft Sa Pobla ongeveer 11.000 inwoners, van wie de meesten werkzaam zijn in de landbouw. Het toerisme bestaat zeker ook in Sa Pobla, het heeft zich echter niet zo ontwikkeld als in vele andere dicht bij de kust gelegen plaatsen. Daarom krijgt u in Sa Pobla de kans om uw vakantie in alle rust te genieten, en dit alles een beetje buiten de gebaande paden van het massatoerisme. Desondanks kunt u zich ieder moment op korte afstand en snel bij de massa aansluiten.

Als u echter tijdens uw vakantie op Mallorca eens het echte leven op het eiland wilt proeven, onaangetast door het toerisme en in zijn oorspronkelijke vorm, dan  moet u zeker een bezoek brengen aan Sa Pobla. Vanuit andere plaatsen kunt u een excursie boeken naar Sa Pobla, u kunt de weinige bezienswaardigheden bewonderen. Ondanks dat er niet veel bezienswaardigheden zijn komen toeristen graag naar Sa Pobla.
Bezienswaardig is het marktplein van de stad, dat wordt omgeven door statige huizen, het stadhuis en de parochiekerk van Sant Antoni Abat. De kerk van Sant Antoni Abat dateert uit 1357 en was gewijd aan de Heilige Antonius, deze wordt beschouwd als de eerste christelijke monnik. Een andere attractie van de stad is het museum Can Planes. Naast moderne kunst is er ook een tentoonstelling van speelgoed. In de buurt vindt u nog een museum, naast hedendaagse kunst uit Mallorca kunt u daar tevens Mallorcaanse ambachten bewonderen. Veel dagjesmensen komen hier om een ​​beeld van het leven op Mallorca te krijgen.

Op zondagochtend kunt u naar de weekmarkt gehouden op het placa major. Naast groente, fruit  en andere agrarische producten, worden ook andere producten uit de regio aangeboden.