Vakantie Puig de Ros, Mallorca

In de buurt van de hoofdstad Palma, ligt het dromerige vakantiedorp Puig de Ros aan de zuidkust van Mallorca, in de gemeente Llucmajor. Het strand met zijn kliffen is het favoriete strand van de lokale bevolking. Een smal pad, natuurlijke rotsformaties en platte rots platen karakteriseren het landschap rondom het strand van Puig de Ros. Rust en natuur en een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.
Puig de Ros is een paradijs voor duikers en snorkelaars, vanwege de steile torenhoge muren van de kust. Ervaar de Middellandse Zee met zijn grotten, riffen en koralen en geniet van de goede zichtbaarheid in het kristalheldere water.
Puig de Ros heeft ook een kleine jachthaven met zeil- en motorboten, waar u een avontuurlijke dag kunt doorbrengen op zee. De Middellandse Zee is de thuisbasis van dolfijnen en duizenden watervogels. In het zuiden van Mallorca liggen ook een aantal zeer mooie eilanden voor de kust die een bezoek waard zijn o.a. het natuurreservaat eiland Cabrera. Met uw huurauto walt er natuurlijk veel meer te ontdekken, zowel op natuur-als cultuurgebied. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de grotten van Drach, de grotten van Ham bij Porto Cristo. In de grotten van Drach kunt u een onderwater meer met verlichte en bizarre rotsformaties verwachten. Terug naar de kust kunt u al op de weg naar Palma, de hoofdstad van het eiland, het Bellver kasteel dat werd gebouwd op een rots uit de verte zien. Palma is het toeristische centrum van Mallorca en heeft tal van cafés, restaurants en exclusieve boetieks gelegen aan de winkelstraat Avinguda. Boek gerust eens reis naar het zuiden van Mallorca en ervaar de ruige kustlijn met zijn afgelegen baaien en mooie stranden.