Top stadsstranden in Palma

 

Geniet van een ervaring aan zee dicht bij de hoofdstad Palma. Voor een verfrissende duik in de Middellandse Zee of zonnebaden aan zee in de hoofdstad hoeft u niet ver te reizen. De stadsstranden van Palma liggen op slechts een korte wandeling, busreis of fietstocht van het centrum van de stad. Ze verenigen alle ingrediënten voor een perfect dagje uit; fijn zand, koel water en stadsstrandclubs in boho-stijl.

Playa de Palma bestaat uit verschillende baaien die allemaal met elkaar verbonden zijn door een verkwikkende wandeling langs de kust. Wandelen langs de Paseo Marítimo is een van de beste dingen om het hele jaar door te doen - en een geweldige manier om te ontdekken welk strand in Palma jouw favoriet is!

Strandvakantie

Wanneer u uw stedentrip plant, kiest u een van deze luxe hotels aan de kust in Palma met een prachtig uitzicht op de baai van Palma vanaf het balkon van uw hotel of geniet u van een gastronomisch diner in een spectaculair restaurant op het dak.

Can Pere Antoni is het zandstrand dat het dichtst bij het centrum van Palma ligt en biedt de zonaanbidders van de stad voldoende ruimte om te zonnebaden en te zwemmen. Aan de ene kant is er de levendige Anima Beach Club die cocktails levert aan de ligbedden van de gasten; aan de andere kant Assaona Gastrobeach, gespecialiseerd in gastronomische gerechten in een chique mediterrane omgeving.

De glorieuze Paseo Marítmo loopt erlangs en nodigt wandelaars, joggers en fietsers uit om optimaal te genieten van het prachtige zeegezicht en de rustgevende zeelucht.

Ses Palmeres is de kleine zandbaai in het trendy Portixol en wordt ondersteund door charmante laagbouwwoningen en drukke cafés en restaurants. De promenade langs de zee wordt breder en biedt een prachtig gebied met beschutte banken voor diegenen die in de schaduw van het uitzicht willen genieten. Het water is niet zo kristalhelder als andere, verder weg gelegen baaien, maar het is zeker goed genoeg voor iedereen die zin heeft in een stimulerende duik dicht bij de stad.

Leer zeilen bij Cala Gamba Yacht Club of ga op kajakavontuur vanaf de steiger. Vissers houden van deze rustige omgeving. Voor degenen die minder geïnteresseerd zijn in watersport, is er een zandstrand dat perfect geschikt is om te zonnebaden. Neem een ​​parasol mee, die zijn er niet te huur. Er is echter een café en restaurant direct achter de baai. Het is misschien niet zo beroemd als de naburige stranden, maar de rotsen en jachten dragen bij aan het prachtige landschap.

El Arenal

Verken het meer dan vier kilometer lang, fijn zandstrand tussen Arenal en Can Pastilla. Bezoekers die op zoek zijn naar plezier in de zon zullen dol zijn op deze stranden. Er zijn ligbedden en parasols te huur en een watersportbedrijf promoot paddleboards, kajaks, waterfietsen en jetski's. De verharde boulevard aan zee nodigt uit tot een ontspannen wandeling of fietstocht in de zeelucht. Vijftien zogenaamde Balneario-strandtentjes bieden volop gelegenheid voor verfrissing onderweg. De vakantiesfeer is voelbaar en een souvenir of ijsje is nooit ver weg.

Cala Mayor

Sprankelend turquoise water, een ruim zandstrand en alle faciliteiten voor een comfortabele dag aan zee maken Cala Major tot een van de favorieten van Palma. Het ligt op 5 minuten rijden van Porto Pi en de cruiseterminal en is vrij gemakkelijk bereikbaar met de bus. Cala Mayor heeft misschien geen boulevard voor een kustwandeling, maar met zo'n prachtig uitzicht op zee voor de boeg, zal de motivatie om te verhuizen inderdaad erg zwak zijn.

Ga voor een strandervaring met een luxe twist naar een van de strandclubs van Palma. Heerlijk eten, comfortabele ligbedden, geweldige muziek en attente service aan zee is hun specialiteit.