Cala San Vicente traditioneel vissersdorp op Mallorca

Cala San Vicente is een traditioneel vissersdorp, door de jaren heen belangrijke concessies heeft gedaan aan de toeristische sector. Ondanks deze concessies, heeft het zijn oude charme behouden.

De reis naar naar Cala San Vicente is spectaculair, na een stijging van de weg, opent zich ineens een   panoramisch uitzicht over de azuurblauwe zee.
Het dorp bestaat voornamelijk uit hotels, appartementen en villa's. Vanwege de ligging in het noordwesten van Mallorca tussen Pollensa en Port de Pollença, is het een ideaal startpunt om het hele noorden van het eiland te verkennen. 

De noord-west kust is een van de meest gewilde gebieden van Mallorca en zeker een van de mooiste: (Port de) Sóller, Valldemossa, Costa Nord, Deia.

Cala San Vicente biedt het beste van twee werelden. Gezinnen met kinderen, stelletjes en alleenreizenden vinden in Cala San Vicente de perfecte plek om te ontspannen. Geniet van het adembenemende landschap en de romantische sfeer. Naast de met bomen omzoomde hoofdstraat, ziet u een grote verzameling antieke auto's en motorfietsen aan de rechterkant. De eigenaar van van de verzameling is tevens de eigenaar van het hotel La Moraleja. 

In de directe omgeving kunt u kiezen uit diverse activiteiten. Het nabijgelegen Tramuntana gebergte is een favoriete bestemming voor wandelaars en fietsers. In de kleine baaien met kleurrijke vissen en koraal kunt u perfect snorkelen en duiken. Vogelaars en natuurliefhebbers zullen blij worden van de dierenwereld. In het noorden van Mallorca kunt u de monniksgier ontdekken.

De drie kleine verborgen baaien hebben het Tramuntana gebergte als achtergrond. Deze drie stranden verleiden met fijn zand en kiezels.

Prima winkelen kunt u in Pollensa of Puerto Pollença. De markt op woensdagochtend in Puerto Pollença is een hoogtepunt van het eiland en altijd een bezoek waard.

De straten rond de baaien van Cala San Vicente zijn culinaire parelkettingen. Restaurants en hotels bieden allerlei klassieke Mallorcaanse gerechten aan met diverse mediterrane invloeden. 

De keuze van de vakantiehuizen en appartementen in het pittoreske dorp is groot. u kunt kiezen uit verschillende hotels: het 5-sterren Hotel La Moraleja (geen gasten onder de 14 jaar, met uitzondering van de maanden juli en augustus), het idyllische landelijke hotel Cala San Vicente. Twee andere zeer populaire hotels in Cala San Vicente zijn het 'Hoposa Niu' en 'Grupotel Molins. Beide bieden een hoog niveau van service en een centrale locatie.

Cala San Vicente zelf is rustig en ontspannen, Wie op zoek is naar meer actie en het nachtleven, moet gaan naar Pollença. 

Vanuit Palma bereikt u Cala San Vicente in ongeveer 40 minuten met de auto.
Cala San Vicente is de toegangspoort tot het noordwesten van Mallorca. De sfeervolle oude centrum van Pollença en Puerto Pollença kunnen snel en gemakkelijk te bereiken, beide plaatsen bieden een ideale mix van cultuur en familie plezier. Iets verder weg, een paar kilometer van Puerto Pollensa, ligt de drukke badplaats Alcudia. Beroemd om zijn glanzend witte zand en Romeinse ruïnes, Alcudia is erg populair bij toeristen.