Campos slaperig agrarisch dorp Mallorca

Campos is een traditionele gemeente en dorp in het zuidoosten van Mallorca. Campos werd opgericht door Jaume II in het jaar 1300 en gebouwd op de overblijfselen van de vroegere Romeinse en Arabische nederzettingen.
De eerste kerk was de kerk van Sant Blai, die werd gebouwd in 1248 en nog steeds zijn oorspronkelijke gotische karakter bezit.
De gemeente werd regelmatig door kosaren overvallen, daardoor zullen u in de regio vele verdedigingstorens opvallen: Sa Torre, de toren van Son Cosmet, de toren van Can Bragues, de toren van Catlar, de toren van Can Dameto, de toren van Can Francina en de toren van Can Cos.
Het levensonderhoud van de gemeenschap werd altijd geassocieerd met de landbouw.

Het is kleine en rustige plek, dat de bezoekers niet zoveel heeft te bieden met uitzondering van een drukke markt op donderdag en zaterdag, Campos organiseert jaarlijks een beurs gewijd aan de Sobrassada, een rauwe worst die oorspronkelijk alleen op de Balearen werd gemaakt. Een zomer festival vindt plaats in het midden van augustus en het oogstfeest in oktober.

Negen kilometer van het grondgebied van Campos ligt aan de kust, daar vindt u de nederzettingen  Ses Covetes, Sa Rápita, Es Palmer, Sa Sorda, Sa Vinyola en Can Mandana.
Echter juist in dit gedeelte van Mallorca vindt u de beste stranden van het eiland. Vooral het strand Es Trenc is waarschijnlijk de grootste reden, waarom toeristen komen naar het gebied rond Campos, er zijn een aantal zeer goede landelijke hotels om te verblijven. Er is één hotel in de stad Campos, Segles Hotel.
De stranden van Es Trenc en Sa Rapita behoren tot de beste op Mallorca.

Het gebied van Campos is vlak en heeft een groot aantal goed aangegeven en verharde wegen en is daarom een ​​populaire bestemming voor fietsers.

Het natuurgebied van Es Salobrar is een zone van grote ecologische waarde in Campos. Veel vogels komen naar deze plek. De warmwaterbron van Sant Joan de la Fontsanta is de enige natuurlijke thermale spa op de Balearen.