Marratxí winkelparadijs Mallorca

Marratxí is een waar winkelparadijs in het midden van het eiland Mallorca. Marratxí behoort met ongeveer 33.000 inwoners tot de grootste gemeenten op Mallorca. Marratxí is gelegen in de noordoostelijke buitenwijk van Palma in de regio Raigur. Tot de gemeente Marratxi behoort o.a. Pont d’Inca met ongeveer 20.000 inwoners de grootste stad in de gemeente en andere kleinere plaatsen zoals Marratxinet, Pla de na Tesa, Portol en Sa Cabaneta.

Marratxí is vooral bekend door de productie van keramiek en gedroogde rode pepers. In het najaar hangen deze pepers te drogen op de muren van de huizen van de inwoners. Hier wordt later een kruid van gemaakt, dat essentieel is voor de bereiding van de populaire Mallorcaanse Sobrasada.

Erg populair bij Mallorca bezoekers is het Festival Park Marratxi, dat bestaat uit vele restaurants, een entertaiment gedeelte inclusief een bioscoop en outlet centra met merkproducten tegen lage prijzen. Elk jaar vindt in Marratxí de grootste Marratxí aardewerk beurs van het eiland, de Fira del Fang, met Mallorcaanse aardewerk plaats.