Colonia de Sant Pere Mallorca rust en kalmte

Colonia de Sant Pere is niet een van de typische vakantieoorden en het is ook niet echt populair als een bestemming voor een excursie, maar een kort bezoek is zeker de moeite waard.

Het dorp Colonia de Sant Pere  is gelegen in de gemeente Arta in de regio Llevant en daarmee aan de noordkust va het eiland Mallorca aan de oostelijke rand van de baai van Alcudia, de badplaats Port d'Alcudia. Opgericht werd de plaats pas in het jaar 1880.
Als u het dorp binnenkomt komt u eigenlijk automatisch in een ​​kleine vissershaven, die sinds kort werd uitgebreid met een jachthaven. Direct na de haven vindt u het strand, dat door een golfbreker wordt beschermd en daardoor ook ideaal is voor kleine kinderen. Het is ongeveer 180 meter lang en 40 meter breed. Daarnaast is het strand uitgerust met douches, in de zomer is het relatief goed bezocht.
Tussen de weg en het strand staan de tafels van één restaurant, het biedt de mogelijkheid om te pauzeren iets buiten de gebaande toerisme paden.
De gebouwen in Colonia de Sant Pere bestaan slechts uit één of twee verdiepingen. Hoge gebouwen die u in vele toeristenoorden zult aantreffen ontbreken hier volledig. Het toerisme is in Colonia de Sant Pere een beetje ingevoerd, maar het leidt niet tot grote bezoekersaantallen.
Het strand en de boulevard zijn erg rustig, wat vooral wordt gewaardeerd door oudere reizigers of gezinnen met kinderen.

Aan de oeverpromenade ten noorden van de haven hebben zich enkele restaurants en bars gevestigd.
Andere stranden vindt u voornamelijk  ten zuid-westen van Colonia de Sant Pere. Het 1800 meter lange strand van Sa Canove is de moeite waard.
Bestemmingen voor wandelaars zijn vooral in de nabijgelegen bergen. Via Ermita de Betlem leiden wandelpaden naar de torens torens Talaia Freda en Talaia Moreia en de Puig de sa Tudossa.

Colonia de Sant Pere is erg rustig en heeft weinig bezienswaardigheden, maar juist deze rust maakt het voor veel toeristen aantrekkelijk.  De plaats heeft een vriendelijke en open sfeer. Lekker ontspannen en wandelen dat is Colonia de Sant Pere, weg van de drukte in de andere badplaatsen van het eiland.
Palma kunt u met het openbaar vervoer of de auto bereiken.