Cala Ratjada een tweede El Arenal


Hoewel het zomerseizoen nog niet echt is begonnen, komen er al massa's Duitse toeristen naar Mallorca. Niet alleen Playa de Palma is een populaire vakantiebestemming, ook het vakantieoord Cala Rajada wordt steeds meer bezocht door Duitse vakantiegangers.

Afgelopen woensdag zorgde een groep van zo'n 20 Duitse vakantiegangers voor opschudding in het vakantieoord in het oosten van het eiland. Met een enorm eenhoorn-luchtbed marcheerde de groep naar de strandpromenade, waar ze uiteindelijk het grote voertuig lanceerden. Het beeld doet meer denken aan Playa de Palma, El Arenal dan aan het vakantieoord dat ooit populair was bij gezinnen.

Ook vakantiegangers stroomden massaal naar de stranden in de baaien in de omgeving. Vooral afgelopen weekend waren sommige cala's, zoals Cala Agulla, tot de nok toe gevuld. Ook feestgroepen vermengden zich met de zwemmers. Sommige alcoholische dranken werden in het water genuttigd, ook lege bierblikjes maakten deel uit van het landschap.

Bewoners vrezen nu dat de ooit idyllische plek in het oosten van het eiland zal ontaarden in de tweede Ballermann. Foto's als deze suggereren in ieder geval deze trend. Over het algemeen hoor je veel meer Duitse dan Spaanse zinnen in de straten van Cala Ratjada. Als u naar een van de talloze restaurants en bars gaat, wordt u voornamelijk in het Duits bediend.

Het gebied wordt ook steeds populairder bij Duitse emigranten. Cala Ratjada is het ideale startpunt voor het verkennen van de afgelegen stranden en baaien. In het oosten van het eiland bevinden zich onder andere Cala Agulla, Cala Mesquida, Cala Gat en Cala Llombards, die vooral worden gekenmerkt door het turkooisblauwe water en kilometerslange zandstranden.