Sa Barca Trencada mooi strand Mallorca

Sa Barca Trencada is een van de mooiste en rustigste stranden van Mallorca. In het zuidoosten van het Balearen-eiland Mallorca, op slechts 2 km van de badplaats Portopedro en ongeveer 4 km van s'Alqueria Blanca, vindt u een van de mooiste en rustigste stranden van Mallorca: het strand van Sa Barca Trencada. Het is gelegen in de gemeente Santanyi en is omgeven door rotsen en een schaduwrijk pijnboombos.

Het strand van Sa Barca Trencada is een zandstrand van 35 m lang en 25 m breed, omgeven door oude steeneiken en een dennenbos; een deel van het strand strekt zich uit onder het dennenbos, met rotsformaties aan de zijkanten. Hierdoor zijn er matige golven in de baai, de zee is overwegend kalm.

Het strand loopt langzaam af in zee en is erg schoon. Het zand voelt erg comfortabel en zacht aan. Het water is kristalhelder en net zo schoon. Door deze omstandigheden is het strand geschikt voor gezinnen met kinderen. Het strand van Sa Barca Trencada, dat vaak eenvoudigweg Cala Barca wordt genoemd en de baai van de kapotte boot betekent, wordt vooral bezocht door gasten van de omliggende hotels.

Hoewel het aantal bezoekers vrij hoog is in de zomer, is Cala Barca een van de mooiste en rustigste stranden Mallorca.

Op het strand zijn er openbare douches en toiletten, evenals een strandkiosk en een chiringuito, waar zwemmers verfrissingen en snacks kunnen krijgen. Een restaurant serveert uitstekende gerechten; zowel internationale als Mallorcaanse en mediterrane gerechten. Strandstoelen en parasols worden hier niet verhuurd en er zijn ook geen strandwachten.

Bij het strand van Cala Barca kun je gemakkelijk zwemmen, snorkelen en duiken in kristalhelder water langs de rotsen. Er is hier een duikschool die van mei tot oktober duikcursussen en duikexcursies aanbiedt, evenals gratis proeflessen in het zwembad van Hotel Iberostar. Waterfietsen kunnen op het strand worden gehuurd. Voor de kinderen is er een speeltuin die direct in het zand is aangelegd.

U kunt het strand van Cala Barca bereiken met de auto, boot of te voet. De ingang met de auto is gemakkelijk, u rijdt via het toeristische bolwerk Cala d'Or naar Portopedro. Ga verder in de richting van Cabo de Sa Torre en volg de borden naar Barca Trencada of Hotel Iberostar. In de directe omgeving van het strand is er een gratis parkeerplaats waar u uw auto kunt parkeren.