Wandelroutes op Mallorca

Over het hele eiland! Dit zijn de vijf populairste wandelroutes op Mallorca. Een reis naar Mallorca in de herfstmaanden is perfect voor velen die willen ontsnappen aan de drukte van het midden van de zomer en willen genieten van de natuurlijke landschappen van het eiland. Vooral voor avonturiers is Mallorca een paradijs, want er zijn verschillende wandelroutes die door het gebergte van de Serra de Tramuntana leiden en verschillende moeilijkheidsgraden hebben.

Bovendien is het klimaat op het eiland het hele jaar door aangenaam mild en daarom ideaal om te wandelen. Boekingssite voor vakantiewoningen Holidu heeft nu AllTrails-gegevens van meer dan 600 wandelingen geanalyseerd om de best beoordeelde wandelroutes van het eiland te vinden. Dit zijn de top 5 resultaten van het onderzoek:

1. Es Pujadors-Coll de na Benet-Bon Aire (5/5 waardering, 25 beoordelingen): De wandelroute van Es Pujadors naar Bon Aire via de Coll de na Benet bereikte het podium in het klassement. Het pad is ongeveer vijf kilometer lang en ligt in de buurt van Alcúdia in het noorden van Mallorca. De route is van gemiddelde moeilijkheidsgraad en kan in ongeveer twee uur worden afgelegd. Het panoramische parcours is op sommige stukken wat ongelijk, maar biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de zee. Een wandeling bij zonsopgang of zonsondergang kan bijzonder mooi zijn. Vergeet niet voldoende water en bescherming tegen de zon!

2. Wandelroute La Trapa (4,7/5 waardering, 214 beoordelingen): De rondwandeling langs de kloosterruïne "La Trapa" bij Port d'Andratx bereikte de tweede plaats in de ranglijst. De 7,6 kilometer lange route is geclassificeerd als matig zwaar. De wandeling duurt gemiddeld iets minder dan drie uur en kan het hele jaar door worden gelopen. De route is vooral leuk voor (hobby)ornithologen, omdat je veel verschillende vogelsoorten kunt observeren. Het uitzicht op de zee en het oude centrum van Sant Elm is ook de moeite waard om de route te doen. Het wordt aanbevolen om stevige wandelschoenen te dragen, aangezien er enkele rotsachtige plekken zijn.

3. Valldemossa-Puig des Teix-Puig Gros (4,7/5 beoordeling, 54 beoordelingen): Op de derde plaats in de ranglijst staat een van de moeilijkste routes die van Valldemossa naar Puig des Teix leidt. Deze ongeveer 13 kilometer lange route is populair bij veel bergwandelaars, dus de kans is groot dat je onderweg gezelschap hebt. Het is een vrij veeleisend parcours dat ongeveer vijf uur in beslag neemt. Omdat de route erg gevarieerd is, is deze meer geschikt voor ervaren wandelaars. De route leidt terug naar Valldemossa, omdat het een cirkelvormige route is. Na de wandeling is het raadzaam om te stoppen bij een van de lokale restaurants om bij te komen van de inspannende activiteit. Voordat je aan deze tour begint, moet je de actuele informatie ter plaatse controleren, aangezien sommige delen van het parcours om verschillende redenen niet toegankelijk zijn.

4. Ruta de Pedra en Sec /Variant al Puig de Maria (4,7/5 beoordeling, 49 beoordelingen): De volgende route in de ranglijst is de Ruta de Pedra en Sec (GR221), de bekende droge stenen route die langs de westkust door de Serra de Tramuntana loopt en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit vijf kilometer lange deel van de route, dat ongeveer twee uur in beslag neemt, wordt beschouwd als een gemakkelijke route die ook door beginners kan worden afgelegd. Het pad dat in de buurt van Pollença loopt, is het hele jaar door ideaal om te wandelen. Het maakt indruk met zijn gevarieerde landschap, prachtige uitzichten over de kust en de typische mediterrane vegetatie.

5. Ermita la Victoria-Penya des Migdia-Talaia d'Alcúdia (4,7/5 waardering, 37 beoordelingen): De vijfde plaats ligt ten oosten van de noordelijke stad Alcúdia. De tour begint bij de Ermita de la Victoria en loopt door een populair gebied voor enthousiaste wandelaars. Dit pad is geclassificeerd als moeilijk omdat er enkele uitdagende plekken zijn. Je moet dus goed voorbereid zijn voordat je aan deze trektocht begint. Sommige wandelaars hebben gemeld dat het pad een beetje rotsachtig is en op sommige plaatsen moeilijk te bewandelen, maar de panoramische uitzichten die het biedt, zijn de moeite meer dan waard! Volgens AllTrails duurt de route ongeveer drie uur en 50 minuten.