Hier eet je de lekkerste burgers van Mallorca

Burgerfans over de hele wereld vieren op 28 mei International Hamburger Day. Dus als u aanstaande zondag op het Balearen-eiland reist, kunt u dit als een gelegenheid aangrijpen om het goed te vieren. We presenteren elf restaurants waar je gegarandeerd van gaat watertanden.

La Nueva Burguesa

Het restaurant biedt een breed scala aan hamburgers met huisgemaakte sauzen en bijzondere creaties. Dit kleine en gezellige eetcafé bevindt zich in de gastronomische wijk Santa Catalina in Palma, aan de Carrer de Sant Magí. Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag van 12.30 tot 15.30 uur en van 19.00 tot 23.00 uur.

Brox

Veganisten en kaasliefhebbers zijn hier in de zevende hemel. Over het algemeen heeft de restaurantketen voor elk wat wils te bieden. Briochebrood is de basis van elke burger. Het kan worden gegarneerd met krokant spek, eendenleverpaté, nacho's met mozzarella, geitenkaas, truffelhoning, gegrilde sobrassada of alternatief met veganistisch brood, linzenpasteitjes en veganistische pesto. Er zijn twee restaurants in Palma: een in Santa Catalina aan de Avinguda de l'Argentina en aan de Avenidas Avinguda Joan March.

Raimundo

Een restaurant bevindt zich in de winkelstraat Blanquerna en een ander in Plaça de Raimundo Clar in Palma. Naast de Italiaanse, Mexicaanse, Mallorcaanse en Zwitserse burgervarianten hebben gasten ook veganistische en vegetarische opties. De nacho's zijn ook een aanrader.

Doze

De hamburgerbars in Amerikaanse stijl in Llucmajor en Campos bieden een gevarieerd menu. Naast de typische varianten met rund, kip of varken zijn er ook bijzondere hamburgers belegd met hert of kameel.

Es Forn Café

Het kleine maar fijne restaurant is gelegen aan de Plaça Major in Selva. Er zijn onder andere burgercreaties met huisgemaakt rundvlees of krokante kip. Ook veganisten en vegetariërs komen hier volledig aan hun trekken.

Hamburgers en taco's

Dit eetcafé in Amerikaanse stijl uit de jaren 60, gelegen aan de Gran Via Colom in Inca, biedt een uitgebreid menu met vlees- en vegetarische hamburgers. U vindt er ook Mexicaanse taco's en andere Tex-Mex-gerechten.

Mandinga's food & drink

Iedereen die in Inca reist, moet zeker een korte omweg maken naar rommelige Mandinga's. Het restaurant met de besmeurde muren staat vooral bekend om zijn sappige smashburgers ("pureeburgers") en bijzondere frietcreaties. U kunt uw tijd ook verdoen met tafelvoetbal.

The Royal Burger

Het adres voor hamburgerliefhebbers die wonen in of Cala Bona (Son Servera) bezoeken. Het restaurant ligt vlakbij de zee en biedt een uitgebreide selectie hamburgers, waaronder veganistische opties.

Fat Sam's

Sappige hamburgers zijn een van de belangrijkste kenmerken van dit eetcafé in Amerikaanse stijl, gelegen in het meest toeristische gebied van Santa Ponça (Avinguda del Rei Jaume I). Daarnaast sieren levensgrote figuren van sterren als Marilyn Monroe en Elvis Presley het restaurant, dat ook uitzicht biedt op zee.