Verborgen stranden Mallorca

Caló des Marmols
Het eiland Mallorca kent ontzettend veel stranden, zelfs mensen die vele jaren hebben gewoond en geleefd op Mallorca ondekken nog steeds diverse verborgen stranden langs de kust van Mallorca.

Ik heb voor u een compilatie gemaakt van de meest verborgen en mooiste stranden van Mallorca. Ideaal voor als u staat te popelen om eens iets nieuws te ontdekken en te genieten van de ontzagwekkende natuur.




  • Platja des coll Baix is gelegen aan de noordelijke kust van het eiland. Het is moeilijk toegankelijk maar zeer de moeite waard. U bereikt het strand vanuit Alcudia vanaf Carrer Eclipsi. Aan het einde van de straat ziet u dat hier de Camí de l 'Alou begint. U volgt deze weg zo'n 2 km, dan buigt u rechtsaf waar u de Camí de la Muntanya de Coll Baix vindt. U rijdt tot het einde van deze straat en parkeert uw auto. Het laatste gedeelte moet u dus lopen. Er zijn overal bordjes die u leiden naar Platja des coll Baix. na ongeveer 1 km zult u uw bestemming hebben bereikt. Een woestijn strand omgeven door turquoise wateren en een prachtig landschap.
  •  Arenal de ses Assussenes is niet alleen een mooi zandstrand, maar ook een historische plaats. Talaiotic ruïnes liggen verspreid langs het strand en herinnert ons aan het prehistorische verleden van Mallorca. De eenvoudigste manier om deze unieke plek te bereiken, is door naar het Son Bauló strand in Can Picafort te rijden. Vanaf daar loopt u nog zo'n 300 meter oostwaarts.
  • Es Caló, geniet van een duik in het kristalheldere water van de baai verscholen tussen de bergen van Llevant. Het is een perfecte plek om te snorkelen, de wateren zijn vol van interessante rotsformaties, die zorgen voor een spectaculaire onderwaterwereld. Wees gewaarschuwd, het is nogal een wandeling om er te komen!  U rijdt de hele weg naar Cala Mata, vervolgens loopt u 3 km oostwaarts langs de kust.
  • Sa Font Celada, een zandstrand gelegen in het noordoosten van Mallorca, nogal een zeldzaamheid in dit gebied! Breng de dag door op het strand en geniet van het unieke landschap van het natuurpark Llevant. U bereikt het strand door het pas te volgen vanaf  Cala Mitjana.
  • Cala Sequer is perfect voor iedereen, die een strand helemaal en alleen voor zich zelf wil hebben. Niet veel toeristen weten dit strand te vinden. Rust en ruimte, maar u moet er een beetje voor over hebben om te komen.  Neem de afslag naar het agroturismo San Josep de Baix, gelegen aan de weg van Portocolom naar Porto Cristo. Rijd helemaal tot het einde en dan is het tijd om uw wandelschoenen aan te trekken, u moet nog een ​​paar kilometer lopen om het strand te bereiken.
  • Sa Canova, een lang zandstrand gelegen in de baai van Alcudia, tussen Son Serra de Marina en Colònia de Sant Pere. Het is vergelijkbaar met Es Trenc, maar niet zo druk, het is overigens eveneens een naaktstrand. U bereikt het strand al wandelend vanaf het strand  Son Serra de Marina, of vanaf het S'Estanyol strand.
  • Caló des Marmols is een juweeltje verscholen tussen de kliffen van de oostelijke kust van het eiland. Het is een lange wandeling om er te komen helemaal vanuit Cap de ses Salines, volgt u het pad langs de kustlijn. U krijg je een aantal van de meest fantastische uitzichten op het eiland te zien.
  • Es Dofi niet zo beroemd als andere stranden aan de zuidkust, maar net zo mooi. Es Dofi doet u eraan herinneren dat het paradijs bestaat uit wit zand en kristalhelder water. Vanuit Colònia de Sant Jordi loopt u 1,5 km oostwaarts en u bereikt het juweeltje.
  • Cala en Basset is een kleine rotsachtige baai in de buurt van de kustplaats Sant Elm. De ongereptheid van het strand is verfrissend in vergelijking met de meeste stranden in het zuidwesten van Mallorca. Vetrek vanuit Calle Poppia in Sant Elm tot u een stapel stenen ziet, voor wandelaars een merkpunt, volg dan het pad naar het strand.
  • Cala Bóquer, een prachtig strand omgeven door de dramatische kustlijn van Formentor. 
  • De energie van de golven en de hardheid van het landschap, ja u zult er ontzag voor hebben. Parkeer in de buurt van het Oro Playa Aparthotel, daar vindt gemakkelijk de poort naar Finca Boquer. Vandaar uit volgt u het pad helemaal naar de baai.