Can Picafort tips

 Met de natuurlijke schoonheid waar C'an Picafort bekend om staat, is het geen verrassing dat een verblijf in het resort de kans geeft om de prachtige omgeving te verkennen. Of je nu een avontuur te paard wilt om de immense schoonheid van het landschap te zien, of voor wandelingen in de natuur door de bomen en vogels spotten in de wetlands; Can Picafort is een geweldige locatie. Er is een overvloed aan unieke activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin.

Vakanties naar het zonnige Spanje zijn altijd spannend. En als u op zoek bent naar geschiedenis en cultuur, uitstekende eetgelegenheden en adembenemende schilderachtige kustlijn, dan zijn er maar weinig betere bestemmingen dan Palma de Mallorca.

Palma is een uitgestrekte badplaats en de hoofdstad van Mallorca, een Spaans eiland tussen de Balearen. Tot de Balearen behoren ook Menorca (niet te verwarren met Mallorca!), Ibiza, Formentera en andere eilandjes (kleine eilandjes).

Denk je erover om Palma te bezoeken? Je zult verwend worden met de keuze als het gaat om het plannen van elke dag. Van de gigantische Santa María-kathedraal en het kasteel van Bellver op de heuveltop tot tal van uitstekende waterparken, onweerstaanbare mediterrane stranden, voortreffelijke restaurants, bars en het nachtleven, er is voor elk wat wils op dit zonovergoten Spaanse eiland.

Geschiedenis

Zoals veel van de grote steden van Europa heeft ook Palma de Mallorca een rijke en fascinerende geschiedenis. Bezet door de Romeinen in 123 voor Christus, zijn de Balaerische eilanden vernoemd naar Quintus Caecilius Metellus Balearicus. De Romeinen ontwikkelden Mallorca en zijn hoofdstad, toen Palmaria genaamd, waar olijven en zout werden verbouwd en wijn werd geproduceerd.

Bij de val van het Romeinse rijk viel Palma in handen van het Byzantijnse rijk en werd het een deel van Sardinië.

Na ongeveer 200 jaar aanvallen werden het eiland en de hoofdstad veroverd door Moorse troepen uit Noord-Afrika. Palmaria had zijn naam weer veranderd in Medina Mayurqa. Tijdens deze bezetting werd de stad verder verbouwd, met een aantal indrukwekkende voorbeelden van islamitische architectuur die vandaag de dag nog steeds zichtbaar zijn.

Fast-forward naar 1229. Koning James I van Aragon veroverde Mallorca en bracht het eiland in het koninkrijk van Aragon. Zijn zoon, koning James II, erfde het koninkrijk en hield toezicht op een periode van vrede op het eiland. Verschillende van de belangrijkste gebouwen werden in deze tijd gebouwd en ontwikkeld, waaronder Castell de Bellver en het Koninklijk Paleis van La Almudaina.

Tegenwoordig maken Mallorca en de rest van de Balaerische eilanden deel uit van Spanje.

Dingen om te doen

Palma is de thuisbasis van een hele reeks spannende dingen om te doen. Of je nu op zoek bent naar adrenaline en spanning of gewoon wilt ontspannen op vakantie, deze hoofdstad heeft het allemaal.

Liefhebbers van geschiedenis en architectuur kunnen genieten van een bezoek aan de meest iconische plekken van de stad. De Catedral-Basílica de Santa María de Mallorca (kathedraal van Santa María) is een prachtig voorbeeld van romaans-gotische architectuur. Tegenover, het Koninklijk Paleis van La Almudaina is een andere must-see. Bezoekers kunnen ook wandelen of rijden naar het historische Castell de Bellver voor panoramische uitzichten en tentoonstellingen over het verleden van het eiland.

Mallorca staat bekend om zijn waterparken van wereldklasse, en Palma ligt dicht bij veel van de beste. Aqualand in El Arenal ligt op slechts 16 kilometer ten oosten van Palma, met veel attracties en zwembaden te midden van weelderig groen. Je kunt ook naar het westen reizen langs de kust naar Western Waterpark, een andere belangrijke attractie met een wildwest-thema!

Het zou geen reis naar Palma zijn zonder een bezoek aan het strand. Playa del Palma is beroemd onder vakantiegangers vanwege het zachte zand en de glinsterende Middellandse Zee. Het ondiepe, heldere water is ideaal om in rond te spetteren, en door de enorme omvang van het strand is er voldoende ruimte om je uit te strekken en te ontspannen.

En als de zon ondergaat? Er zijn veel gedenkwaardige manieren om je avond door te brengen in Palma de Mallorca, of je nu zin ​​hebt om te chillen met een cocktail of te dansen tot in de vroege uurtjes.

Ga naar Plaça Major, een traditioneel Spaans plein vol met bars en restaurants. Je kunt ook Plaza del Mercat proberen of naar de oude binnenstad van Palma gaan, door de straten dwalen en nog veel meer sfeervolle plekken tegenkomen.

Ga voor wereldberoemde muziek en sfeer naar Pacha, de beroemdste nachtclub van Mallorca. Pacha is open tot in de vroege uurtjes en biedt live DJ-muziek aan een divers en energiek publiek. Als je maar één avondje uit in Palma plant, dan moet het Pacha zijn.

De grotten van Drach, gelegen aan de oostkust van het eiland, zijn een van de meest fascinerende natuurlijke spektakels van Mallorca. De naam vertaalt zich als 'Grotten van de Draak', maar tot op heden heeft niemand echt draken gezien in het netwerk van grotten die dit natuurwonder vormen. De grotten werden voor het eerst genoemd in de 14e eeuw, maar archeologisch bewijs suggereert dat de vroege mens deze prachtige ondergrondse ruimtes kende lang voordat de middeleeuwse schrijvers erover spraken. Het duurde echter tot het einde van de 19e eeuw voordat ze eindelijk goed werden verkend door de Franse geoloog Edouard-Alfred Martel, die zijn bevelen opvolgde van de aartshertog van Oostenrijk. De vier belangrijkste grotten staan ​​bekend als de Zwarte Grot, de Witte Grot, de Grot van de Fransen en de Grot van Louis Salvador, de Oostenrijkse aartshertog die opdracht gaf tot het eerste geologische onderzoek. Er zijn veel kleinere kamers, waardoor dit ondergrondse wonder een beetje een doolhof wordt, dus je kunt het beste naar binnen gaan met een rondleiding om te voorkomen dat je verdwaalt!

De Grotten van Drach zijn adembenemend mooi, vol met stalagmieten en stalactieten

Tours voeren je door meer dan een mijl van verbazingwekkende grotten, die uiteindelijk leiden naar het kristalheldere water van het Lago de Martel, een van de grootste ondergrondse meren ter wereld. En hier gebeurt de magie echt. De akoestiek in de grotten is verbluffend, dus een van de zeer speciale attracties in de grot is een drijvend orkest. Tientallen muzikanten dobberen op het meer in een vloot van bootjes, spelen klassieke muziek en begeleid door een bijzondere lichtshow. Het effect is werkelijk betoverend en iets dat je nergens anders ter wereld zult zien of horen.

De grotten van Drach liggen op slechts een korte loopafstand van het mooie stadje Porto Christo, aan de oostkant van Mallorca. In de buurt is de minder bekende Grot van Hams, die op zichzelf al een prachtige kleine attractie is, en vaak minder druk. De meeste hotels en touroperators organiseren excursies naar de grotten, maar als je een auto hebt gehuurd en er in je eigen tempo naartoe wilt, dan is de leuke verrassing bij deze populaire attractie dat de parkeerplaats gratis is! Maak een rondleiding van een uur onder het maaiveld om het enorme stuk goed bewaarde rotsformaties te zien, en de 25 meter hoge muren naar de wonderbaarlijke stalactieten die het plafond van de grot vormen. Als je een van de rondleidingen volgt, is er de mogelijkheid om een ​​korte boottocht over de lagune te maken en van dichtbij te bekijken hoe water dit natuurlijke fenomeen gedurende duizenden jaren heeft gevormd. In het hoogseizoen kunnen de tours erg druk zijn en snel vol raken, dus het is een goed idee om van tevoren te boeken als je in juli en augustus op bezoek bent.

Als je mobiliteitsproblemen hebt, houd er dan rekening mee dat er verschillende trappen zijn (waarvan sommige behoorlijk steil zijn) om naar de belangrijkste uitkijkplatforms en de diepere grotten te gaan. Draag comfortabele schoenen en geniet van de natuurlijke wonderen van de Grotten van Drach, een van de meer ongewone dagjes uit op Mallorca.

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Ca'n Picafort met een reis naar de Necropolis de Son Real. Maak een korte wandeling langs de kust vanaf Platja de Son Bauló voordat je aankomt bij deze mystieke oude begraafplaats die aan zee ligt. Met ongeveer 110 graven is de Necropolis de Son Real een van de belangrijkste begraafplaatsen van Mallorca.

Als je door de begraafplaats loopt, zie je graven die dateren uit de 7e eeuw, dus neem de tijd terwijl je je het leven op het eiland vele eeuwen geleden voorstelt. Tijdens opgravingen in de jaren vijftig werden ongeveer 300 lichamen gevonden in de Necropolis. Sommigen werden gevonden begraven in de foetushouding, terwijl andere lijken werden gevonden vastgebonden, met lege schedels, gecremeerd of vergezeld van wapens en sieraden.

Nu zijn bezoekers vrij om tussen de graven te lopen bij dit angstaanjagende, fascinerende gezicht, dus denk aan je camera en maak veel foto's op deze unieke oude begraafplaats. Hoewel de meeste artefacten die op de site zijn gevonden nu te zien zijn in Madrid, is het de moeite waard om het Interpretatiecentrum te bezoeken, dat je meer vertelt over het verhaal achter de begraafplaats.

Als je klaar bent met het verkennen van de begraafplaats, kun je een wandeling maken door het naburige dennenbos of over het rotsachtige kustpad naar de nabijgelegen steden en stranden. Als je je energiek voelt, kun je zwemmen naar S'illot Des Porros, dat ook zijn eigen oude begraafplaats heeft. Vergeet niet voldoende water en zonnebrandcrème mee te nemen, vooral tijdens de hete zomermaanden.

Om het prachtige mediterrane landschap echt te waarderen, kunt u een begeleide excursie maken om de natuurlijke schoonheid van het eiland te ontdekken. Ontdek verborgen steden en schilderachtige dorpjes zoals Soller, waar u door de geplaveide straatjes kunt slenteren om kleine winkeltjes en cafés te vinden. Het centrale plein is een perfecte plek om te zitten en te ontspannen terwijl u de traditionele Spaanse sfeer opsnuift.

Als je op de Orange Blossom Express springt, is het alsof je een stap terug in de tijd doet. De charmante trein zelf bestaat uit verschillende rijtuigen die zijn gedecoreerd met traditionele gebrande oranje houten bekleding en gecapitonneerde stoelen. Snuif door de dichte groene bomen, langs sinaasappel- en citroenboomgaarden en omhoog de pittoreske Tramuntana-bergen in.

Vergeet niet je camera mee te nemen, want er is een overvloed aan mogelijkheden om spectaculaire uitzichten vast te leggen die steeds verbluffender worden naarmate je hoger de berghelling opgaat.

Als je het fijne witte zand van Playa de Muro betreedt, is het gemakkelijk te begrijpen waarom dit een van de meest populaire stranden van Mallorca is. Gelegen in het noorden van het eiland in de buurt van Alcudia en op slechts tien minuten rijden van Ca'n Picafort, is het strand Playa de Muro een must om te bezoeken tijdens uw vakantie in de zon.

Nadat u op het strand bent aangekomen, wandelt u door de zandduinen en huurt u een ligstoel en parasol of legt u gewoon een handdoek neer voordat u in het koele, heldere water gaat liggen. Playa de Muro strekt zich uit langs meer dan vijf kilometer kustlijn en is bekroond met een Blauwe Vlag voor netheid en veiligheid.

Als je kinderen hebt, kun je ze vermaken in het speelpark, de trampoline en het gigantische doolhof. Er zijn strandwachten op het strand, wat geweldig is voor extra gemoedsrust.

Als je je energiek voelt, is er een watersportcentrum waar je jetski's kunt huren of lessen kunt volgen in windsurfen, kiteboarden en meer.

Nadat u op het strand heeft ontspannen, is het de moeite waard een bezoek te brengen aan het natuurpark S'Albufereta dat grenst aan Playa de Muro. In het natuurpark kun je vogels spotten, wandelen of fietsen, zodat je dag echt vol actie is.

Als u dorst heeft, schuift u aan bij een van de vele bars langs het strand of neemt u de tijd voor een heerlijke maaltijd van vers bereide zeevruchten in de restaurants aan de kust. Als je zin hebt in een feestje, dan is de Banana Club aan het strand van Alcudia op loopafstand.

Als u een fervent vogelspotter bent, is een dagtocht naar het s'Albufera Park en Wetlands een echte aanrader. De natuurlijke drukte van het park trekt honderden bezoekers, zowel vakantiegangers als de vele verschillende soorten vogels. Vogels uit heel Europa komen elk jaar naar s'Albufera Park en Wetlands om te nestelen, waardoor het een schat is voor natuurliefhebbers.

Trek comfortabele schoenen aan en neem een picknick mee voor een rustgevend dagje uit tussen de natuur en de heerlijke zon. Stop bij het kleine museum van het park voor gedetailleerde informatie over het beschermde gebied, voordat u de verschillende beschikbare routes en paden neemt om te verkennen en te genieten.

Het leefgebied van het park bestaat voornamelijk uit natte graasweiden, rietoevers, vijvers en plassen en kleine groene lanen met bomen en struiken. Afhankelijk van de tijd van het jaar komen er verschillende soorten naar het gebied om te nestelen; een hoogtepunt voor september is het spotten van visarenden, ijsvogels en adelaars.

Geniet van een rustig dagje uit aan het strand met een bezoek aan Son Baulo. Een beetje kleiner dan het naburige Ca'n Picafort, de zanderige baai is vol van karakter en er is genoeg te doen, hoe oud jij en je gezin ook zijn.

Om Son Baulo te bereiken, neemt u bus nummer 2 vanaf Ca'n Picafort of maakt u een wandeling langs de kust. Als je op het strand aankomt, stap je van het houten pad op het zachte witte zand.

Huur een ligstoel of leg een handdoek neer voordat u gaat ontspannen voor het helderblauwe water. Als je een rustige plek wilt, ga dan de duinen in die uitmonden in de rivier de Torrent de Son Baulo.

Het strand van Son Baulo loopt langzaam af in zee. Dit betekent dat het leuk en veilig is voor kinderen, maar pas op voor af en toe golven. Er zijn strandwachten op het strand, voor extra gemoedsrust.

Als u van snorkelen houdt, is er onder het wateroppervlak genoeg onderwaterleven te ontdekken. U kunt ook waterfietsen huren of naar het massagestation gaan om u te laten verwennen in de speciaal gebouwde houten hut.

Er zijn tal van wandelroutes in de buurt, waaronder bewegwijzerde paden van San Baulo naar Son Serra de Marina.

Als je iets wilt eten of een lekker verfrissend drankje, breng dan een bezoek aan een van de drie bars op het strand.

Als de avond valt, ga je naar de stad waar je elke avond van 18:00 tot 23:00 uur de ambachtelijke markt vindt. Het strand ligt ook dicht bij Mallorca's Aloë Vera-boerderij, die rondleidingen organiseert en een kleine winkel heeft die hun producten verkoopt.

Bent u op zoek naar een leuke accommodatie in Can Picafort, via deze link vindt u alle aanbiedingen.