Sineu markt Mallorca

Het kleine stadje Sineu ligt landinwaarts van Mallorca en heeft bijna 3.000 inwoners. Elke woensdag ontwaakt het dromerige stadje uit zijn slaap ter gelegenheid van de wekelijkse markt en honderden toeristen uit alle delen van het eiland stromen naar het marktplein.

Kleurrijke weekmarkt in het hart van het stadje

De traditionele wekelijkse markt van Sineu is een attractie in het binnenland van Mallorca en heeft een grote aantrekkingskracht op zowel de lokale bevolking als toeristen.


Boeren uit het vruchtbare Mallorcaanse laagland en de "gouden vallei" in het Tramuntana-gebergte bieden regionale producten aan op de stands.

De kramen zijn gestapeld met meloenen, tomaten, aubergines, paprika's en citrusvruchten. Aan het dak van de stallen hangen uien- en knoflookvlechten. Het eten op de groentemarkt wordt tegen gemiddelde prijzen aangeboden en in het midden worden geiten, schapen en gevogelte verkocht.

In een apart gedeelte van de wekelijkse markt bieden handelaren T-shirts, handbeschilderd keramiek en huishoudtextiel aan. Ook souvenirhandelaren maken reclame voor hun waren, hoewel dit niet altijd typische souvenirs zijn. Sommige producten komen uit het Verre Oosten en worden in massa geproduceerd in China.

Bezienswaardigheden in Sineu

Sineu Mallorca

Een bezoek aan het kleine Mallorcaanse stadje is ook buiten de marktdagen de moeite waard. Het centrale marktplein ligt rustig in de zon en slechts een paar oudere bewoners zitten op bankjes onder schaduwrijke bomen.

Op slechts een steenworp afstand van het marktplein staat de vroeg 16e-eeuwse kerk van Sant Marc met zijn vrijstaande campanile. Voor de kerk staat een bronzen beeld van een gevleugelde leeuw. Rondom de kerk lopen kleine kronkelende straatjes door het oude centrum van Sineu.

Verschillende kelderrestaurants en straatcafés nodigen u uit om langs te komen. Naast de parochiekerk is er een klein museum met onder meer keramische voorwerpen uit de periode van de Moorse overheersing. Je kunt het nonnenklooster in het hart van de stad alleen van buitenaf bezoeken. In de late middeleeuwen diende het als tijdelijke verblijfplaats voor de Mallorcaanse koning Jaume II.