Mallorca baaien in de winter

 


Ook in de winter is het een aanrader om de baaien op Mallorca te bezoeken. Als ze daar verlaten liggen, zien ze er heel anders uit dan in de zomer, wanneer elke vierkante centimeter wordt ingenomen door zwemmers. Sommige van deze stranden kun je met een huurauto heel dichtbij bereiken, andere zijn pas na een lange wandeling te bereiken.

Cala Romantica

Dit witte strand ten zuiden van Porto Cristo is bijzonder groot en het turquoise water springt in het oog. Een wandelpad brengt u naast een bungalowcomplex dat momenteel gesloten is vanwege de kou naar een stuk kliffen van waaruit u de Cala van een afstand kunt bekijken. Het ligt een beetje buiten de hoofdweg tussen Porto Cristo en Santanyí. Ze wordt ook wel S'Estany d'en Mas genoemd. Het staat met deze naam aangegeven. In de winter kunt u direct aan het zand parkeren.

Cala Mendia

Deze veel smallere cala, eveneens omgeven door rotsen, ligt niet ver van Cala Romántica. Ook hier is het mogelijk om een ​​ontwikkeld pad op de rotsen te nemen om de kliffen te bereiken met uitzicht op de open zee. Net als bij Cala Romántica kan de auto gemakkelijk direct naast het strand geparkeerd worden. Het handelsmerk van dit strand is de lichtroze tint, die doet denken aan de stranden van Sardinië.

Cala Llombards

Dit juweeltje met bijzonder turquoise water ligt ten zuiden van Santanyí. Aan het einde leidt de geasfalteerde weg steil naar beneden naar het strand, de borden zijn niet verwarrend. Let echter op "Platja" en ga niet naar het dorp Es Llombards. U kunt naast de Cala parkeren. Het is niet breed en is in de zomer vaak zelfs voller dan de andere. De golven rollen zachtjes op het zand.

Cala Santanyi

U kunt uw auto parkeren op een geasfalteerde parkeerplaats aan het glinsterende groenblauwe strand. In de winter kun je er zelfs met de bus komen. De blikvanger van dit strand zijn de bijzonder steile rotswanden, waaronder kleine grotten. In de zomer kun je hier veilig zwemmen.

Cala Varques

Cala Varques ligt verder weg dan de andere stranden ten zuiden van Cala Romántica. Pas na een lange wandeling bereik je het afgelegen gebied. Ook hier is het mogelijk om de kliffen en de magie van de Middellandse Zee op je te laten inwerken. Het water glanst zo intens in turkooisblauw dat het bijna pijn doet aan je ogen.

Cala Magrana, Virgili en Pilota

Tussen Cala Varques en het vakantieoord Cales de Mallorca liggen drie zeer smalle cala's met puur wit zand die uitmonden in een enkele, bredere baai. Om daar te komen moet je Ma-4014 verlaten (er staat een bord). U verlaat de doodlopende weg naar Cales de Mallorca en slaat linksaf. Jachten gaan soms voor anker in de baaien met kristalhelder water, zelfs in de winter.

Cala Marmols

Cala Marmols wordt beschouwd als een van de meest betoverende, maar ook een van de mooiste van het hele eiland. Alleen degenen die bereid zijn de Ma-6110 uit te zetten, hun auto ergens te parkeren en een langere wandeling te maken, kunnen de spectaculair gelegen Cala zien.