Werkzaamheden vliegveld Mallorca

Grote renovatiewerkzaamheden aan de voorkant van de luchthaven van Palma de Mallorca: dit is wat er wordt gedaan

Tegenwoordig staan ​​de openbare bussen niet meer op hun gebruikelijke plaatsen

Er is de afgelopen dagen veel veranderd op de luchthaven van Palma de Mallorca. Iedereen die tegenwoordig op vakantie naar Mallorca komt, moest en moet zich aanpassen aan nieuwe dingen. Er zijn wijzigingen, vooral bij taxi- en bushaltes. De reden is asfalteringswerk. Zoals luchthavenexploitant Aena bevestigde, zijn de bushaltes voor de EMT-bussen in december verplaatst. Echter zonder voorafgaande informatie of nieuwe bewegwijzering. Tijdens de bouwwerkzaamheden, die enige tijd zullen duren, werden ook de taxi's getroffen. De taxistandplaats bij de uitgang van de terminal moest op korte termijn worden verplaatst, aldus een woordvoerster.

Sindsdien vertrekken de A1-buslijn, die reizigers van het vliegveld naar het centrum van Palma de Mallorca brengt, en de A2-lijn, die naar s'Arenal gaat, vanaf nieuwe haltes. Ze staan ​​niet meer aan de overkant van de straat. In plaats daarvan vindt u deze aan de linkerkant en verderop nadat u het gebouw uitloopt richting de parkeergarage. Verdere veranderingen zullen de komende maanden gevolgen hebben voor luchtreizigers. Volgens AENA wordt er momenteel een centrale bushalte gecreëerd van waaruit alle EMT- en TIB-bussen gelijkelijk vertrekken.

Wat vooral explosief is, is dat de taxi’s vanwege de renovatiewerkzaamheden tijdelijk vlak naast hun concurrenten van rijdienst Uber moesten staan. De afgelopen maanden zijn er verschillende problemen geweest tussen de twee partijen en is er zelfs sprake geweest van ruzie. Er zijn ook klachten van passagiers op het sociale netwerk X, voorheen Twitter, omdat talloze roltrappen en transportbanden in het luchthavengebouw niet werken. De luchthaven ondergaat al enkele maanden uitgebreide renovatiewerkzaamheden. Ook de grote busparkeerplaats, waar de pendelbussen die vakantiegangers naar hotels brengen, parkeren, krijgt een nieuw oppervlak. Het laagseizoen op de luchthaven van Palma de Mallorca wordt gebruikt om de belangrijkste bouwwerkzaamheden uit te voeren.